Gaziantep'teki Fabrika Yangını 12 Saatte Söndürüldü - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'teki Fabrika Yangını 12 Saatte Söndürüldü

Gaziantep\'teki Fabrika Yangını 12 Saatte Söndürüldü

GAZİANTEP'te, Organize Sanayi Bölgesi'ndeki iplik fabrikasının depo bölümünde çıkan yangın, 12 bin ton su, 10 ton da köpük kullanılarak 12 saatlik çalışmayla kontrol altına alınıp, söndürüldü.

15.08.2017 11:01

GAZİANTEP'te, Organize Sanayi Bölgesi'ndeki iplik fabrikasının depo bölümünde çıkan yangın, 12 bin ton su, 10 ton da köpük kullanılarak 12 saatlik çalışmayla kontrol altına alınıp, söndürüldü. Soğutma çalışmalarının devam ettiği fabrikanın dünden bu yana içeride olduğundan endişe edilen sahibine de henüz ulaşılamadı.

Gaziantep Birinci Organize Sanayi Bölgesi'ndeki iplik fabrikasında dün saat 16.00 sıralarında yangın çıktı. Kısa sürede 2 bin metrekarelik depoyu saran alevlere Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü'nün itfaiye ekipleri müdahale etti. Ancak ekipler müdahalede yetersiz kalınca Gaziantep'ten itfaiye ve AFAD ekipleri takviye olarak gitti. Bu sırada devam eden yangın nedeniyle fabrikaya yakın noktadaki Sam Mahallesi de yoğun duman altında kaldı. Evlerde kalanlar kendilerini dışarı atarken, fabrikaya yakın noktadaki yerleşim alanlarında bulunanlar da tedbir amacıyla tahliye edildi. İş makinelerinin de desteğiyle sürdürülen ve 50'den fazla araç ve 100'ün üzerinde personelin katıldığı çalışmalarda 4 itfaiye eri ile 3 kişi dumandan zehirlenince hastaneye kaldırıldı.

Çalışmalar devam ederken telefonlarına cevap vermeyen ve yangın sırasında içeride söndürme çalışmalarına katıldığı iddia edilen fabrikanın sahibi Tuncay Kara'yı da arama çalışması başlatıldı. Depoda bulunan iplik, elyaf ve kimyevi maddelerin yoğunluğu nedeniyle söndürülemeyen yangın, sabaha karşı 04.00 sıralarında kontrol altına alınabildi.

12 saatin sonunda yangının söndürüldüğü depoda soğutma çalışmaları devam ederken, büyük çapta hasar meydana geldi.

FABRİKA SAHİBİNE ULAŞILAMADI

Dünden bu yana kendisinden haber alınamayan fabrika sahibi Tuncay Kara'nın bulunması için de arama çalışması yapılıyor. İtfaiye ve AFAD ekiplerinin yanı sıra fabrika çalışanlarının da katıldığı arama çalışmalarında Tuncay Kara'ya henüz ulaşılamadığı belirtildi.

Yoğun duman nedeniyle fabrika yakınındaki yerleşim yerlerinde oturanlar ise geceyi yakınlarının evlerinde geçirdi. Duman ve alev yüzünden evlerine giremeyen mahalle sakinleri, mağdur olduklarını söylerken, evlerinde de maddi hasar oluştuğunu kaydetti.

12 BİN TON SU, 10 TON KÖPÜK İLE MÜDAHALE EDİLDİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Cafer Yılmaz, yangında 12 bin ton su kullandıklarını belirterek, şunları dedi:

"Biz yangını gece kontrol altına aldık ve soğutma faaliyetine geçtik. Burada 12 bin ton su ve 10 tondan fazla da köpük kullandık. Ekiplerimiz birçok kurumdan su takviyesiyle burada yoğun bir çalışma yaptı. Yangının çevredeki ev ve diğer fabrikalara sıçramaması büyük başarı. Şu an soğutma çalışmaları yapılıyor. Burada bir iddia var, fabrika sahibinin içeride olduğu söyleniyor. Şu an arkadaşlarımız onun da arama ve taramasını yapıyor, ama herhangi bulguya rastlanılmadı."

- Gaziantep

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziantep'teki Fabrika Yangını 12 Saatte Söndürüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement