Gaziantep'teki Patlamada Ölen İşçiler Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'teki Patlamada Ölen İşçiler Toprağa Verildi

Gaziantep\'teki Patlamada Ölen İşçiler Toprağa Verildi

Gaziantep'te dün 4'üncü Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Güneydoğu Galvaniz Fabrikası'ndaki patlamada yaşamını yitiren işçiler Lütfü Çalakan, Emrah Özboya, Kenan Kaya, Ramazan Bezgin ve Serdar Tufan'ın cenazeleri gözyaşları arasında toprağa...

31.01.2013 15:30

Gaziantep'te dün 4'üncü Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Güneydoğu Galvaniz Fabrikası'ndaki patlamada yaşamını yitiren işçiler Lütfü Çalakan, Emrah Özboya, Kenan Kaya, Ramazan Bezgin ve Serdar Tufan'ın cenazeleri gözyaşları arasında toprağa verildi.

Merkez Şahitkamil İlçesi'ndeki 4'üncü Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Güneydoğu Galvaniz Fabrikası'nda dün buhar kazanının patlaması sonucu işçiler Ramazan Bezgin (48), Lütfü Çalakan (36), Emrah Özboya (49), Serdar Tufan (30), Kenan Kaya (44) ve Suriye uyruklu Muhammed Ashour (18) ile Hasan Ahmad Asaad (22) hayatını kaybetti, 7 işçi de yaralandı. Suriyelilerin cenazeleri toprağa verilmek üzere ülkelerine götürülürken; Kenan Kaya'nın cenazesi Kilis'e, Ramazan Bezgin'in cenazesi Adana'ya, Serdar Tufan'ın cenazesi ise Adana'nın Ceyhan İlçesi'ne gönderildi. Lütfü Çalakan ve Emrah Özboya da Gaziantep'te toprağa verildi.

BAKAN ŞAHİN CENAZE TÖRENİNE KATILDI

İlkokul birinci sınıfa giden 7 yaşındaki Buket ve 4 yaşındaki ikiz Enes ve Emre adlı çocukları bulunan Lütfü Çalakan için Gaziantep Yeşilkent Mezarlığı'nda düzenlenen törene, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in yanı sıra Gaziantep Valisi Erdal Ata, Gaziantep Emniyet Müdürü Ömer Aydın ile Çalakan'ın eşi Neşe, annesi Hatice, kardeşi Ali ve yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

Bakan Fatma Şahin, acılı aileye başsağlığı diledi. Neşe Çalakan'ın yüzünü okşayıp başsağlığı dileyen Bakan Şahin, ağlayanları da teselli etmeye çalıştı. Kılınan cenaze namazının ardından omuzlara alınan Lütfü Çalakan'ın cenazesi defnedileceği yere götürülürken, annesi Hatice Çalakan, "Yavrularını bırakıp nereye gittin? Sen öksüz büyüdün, çocukların da öksüz büyüyecek. Yavrularını kime bırakıp gittin?" diye ağladı. Cenaze Yeşilkent Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi.

ASKER OĞULDAN BABAYA: SON BİR DEFA GÖRSEYDİM

Aynı patlamada yaşamını yitiren 6 çocuk babası Emrah Özboya için Nakiboğlu Camii'nde düzenlenen törene ise, yaklaşık 1500 kişi katıldı. Özboya'nın İzmir'de vatani görevini yapan oğlu Emre Kutay Özboya, "2 gün sonra gelecektim. Son bir kez görseydim babamı" diyerek feryat etti. Ak Parti ve CHP milletvekillerinin yanı sıra, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Belediye Başkanı Ak Partili Rıdvan Fadıloğlu, ve Özboya'nın yakınları katıldı. Emrah Özboya cenaze namazının ardından Asri Mezarlıkta toprağa verildi.

GERİYE ACI HİKAYELERİ KALDI

Patlamada yaşamını yitiren elektrik teknisyeni Lütfü Çalakan, Perilikaya Mahallesi'ndeki evinden işe gitmek için sabah erken saatlerde ailesinden helallik isteyerek ayrıldığı öğrenildi.

Kilis'in Musabeyli İlçesi Çıraz Köyü'nde toprağa verilen Kenan Kaya'nın da serbest olarak elektrik teknisyenliği yaptığı belirtildi. Ev kadını Figen Kaya ile evli olan ve Betül, Büşra, Rıdvan ve Burak adlarında çocukları olan Kenan Kaya'nın patlamanın olduğu fabrikaya bakım için gittiği kaydedildi.

Emrah Özboya'nın ise fabrika işçisi olmadığı, fabrikada devam eden yeni kazanın montajı yapılırken brülör tamiri için orada bulunduğu, serbest olarak çalıştığı öğrenildi.

RAMAZAN BEZGİN ADANA'DA TOPRAĞA VERİLDİ

İşçilerden 3 çocuk babası Ramazan Bezgin'in cenazesi Adana'nın merkez Yüreğir İlçesi'nin Mutlu Mahallesi'ndeki evine son kez getirildi. Burada helallik alınmasının ardından cenaze Buruk Mezarlığı'na götürdü. Mezarlıktaki törene Ramazan Bezgin'in eşi Düriye, çocukları Yasemin, Veysel ile Fatih Bezgin, yakınları ve patlamadan hafif yaralı olarak kurtulan Ertuğrul İnan katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından 1 yıldır Gaziantep'teki fabrika çalıştığı bildirilen Ramazan Bezgin'in cenazesi gözyaşları arasında toprağa verildi.

"BUHAR KAZANININ YANINDAYDIM"

Patlamada yaralanan Ertuğrul İnan, cenazenin ardından gazetecilerin olayla ilgili sorularını yanıtladı. Ertuğrul İnan, "Buhar kazanının kurulumu yapılıp deneme çalışmasına başlanmıştı. Ben biraz daha geride duruyordum, arkam dönüktü. Birden patlama oldu, yere düştüm. Yaralanmıştım, gözlerimi açtığımda bir arkadaşımın cesedini gördüm. Başka da kimseyi göremedim. Olay nasıl oldu göremedim" dedi.

SERDAR TUFAN CEYHAN'DA TOPRAĞA VERİLDİ

İşçilerden Serdar Tufan, cenazesi Adana'nın Ceyhan İlçesi'ne bağlı Çakaldere Köyü'ndeki baba evine getirildi. Yakınlarının helallik almasının ardından Tufan'ın cenazesi götürüldüğü köy mezarlığında kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Serdar Tufan'ın yaklaşık 4 yıl önce Gaziantep'e giderek patlamanın meydana geldiği fabrikada çalışmaya başladığı öğrenildi.

1 KİŞİ ARANIYOR

Bu arada 7 kişinin yaşamını yitirip, 7 kişinin de yaralandığı patlamayla ilgili Çalışma Bakanlığı müfettişleri tarafından başlatılan soruşturma devam ederken, Güneydoğu Galvaniz'in yetkilisi Battalgazi Külte'nin polisteki sorgusunun devam ettiği öğrenildi. Güneydoğu Galvaniz'e, bacadaki ısının geri dönüşümünü sağlayan 'Ekonomizör' sistemini kuran Polgaz Mühendislik'in sahibi Berat G.'nin ise, polis tarafından arandığı, cep telefonlarının kapalı olduğu belirtildi.

Patlamada yaşamını yitiren iki Suriyelinin kaçak olarak çalıştırıldığı iddiasının da incelendiği kaydedildi.

ZG,YB,MB,FK,ŞÖ(AK/OA/AAA) - Gaziantep

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziantep'teki Patlamada Ölen İşçiler Toprağa Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement