Gaziantep ve Şanlıurfa'da Karne Sevinci - Son Dakika
Güncel

Gaziantep ve Şanlıurfa'da Karne Sevinci

Gaziantep ve Şanlıurfa\'da Karne Sevinci

Gaziantep ve Şanlıurfa'da karne sevinci GAZİANTEP ve Şanlıurfa'da 2014- 2015 eğitim- öğretim yılının ilk dönemini tamamlayıp karnelerini alan toplam 1 milyon 104 bin öğrenci, 15 günlük tatile çıkmanın sevincini yaşadı.

23.01.2015 15:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep ve Şanlıurfa'da karne sevinci

GAZİANTEP ve Şanlıurfa'da 2014- 2015 eğitim- öğretim yılının ilk dönemini tamamlayıp karnelerini alan toplam 1 milyon 104 bin öğrenci, 15 günlük tatile çıkmanın sevincini yaşadı.

Gaziantep'te 2014- 2015 eğitim- öğretim yılının ilk dönemi nedeniyle Hüsamettin Fadıloğlu İmam Hatip Ortaokulu'nda karne dağıtım töreni düzenlendi. Törene AK Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, öğretmenler ve öğrenciler ile veliler katıldı. Saygı duruşunda bulunulan ve İstiklal Marşı'nın okunduğu törende, öğrenciler tarafından şiirler okundu, şarkılar seslendirildi. Törende, eğitim ve öğretim yılının ilk döneminde dereceye girenlere karneleri ile takdir ve teşekkür belgeleri verildi. Bazı öğrenciler, zayıf notlar nedeniyle törende gözyaşı döktü. İlk ve orta dereceli okullarda 20 bin öğretmenin görev yaptığı kentte karne alan 500 bin öğrenci, yarıyıl tatiline başladı.

ŞANLIURFA'DA 604 BİN ÖĞRENCİ KARNE ALDI

Şanlıurfa'da ise 2014- 2015 eğitim ve öğretim yılının ilk döneminde 604 bin öğrenci karne aldı. İlk dönemin tamamlandığı kentin merkez Haliliye İlçesi'ne bağlı Fevzi Çakmak İlkokulu'nda karne töreni düzenlendi. Törene Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük, Temel Eğitim Dairesi Genel Müdürü Funda Kocabıyık, Milli Eğitim Müdürü Metin İlci ve öğrencileri ile velileri katıldı. Törende öğrencileri karneleri ile kitap ve dereceye girenlere başarı belgeleri verildi.

Törende konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük, Türkiye genelinde 17.5 milyon öğrenci ile 850 bin öğretmenin yarıyıl tatiline başladığını belirterek, "Bugüne kadar birinci kanaat döneminde Türkiye genelinde eğitimi etkileyecek ve eğitimi engelleyecek herhangi bir olayla karşılaşılmamıştır. Karne dağıtım töreni nedeniyle Şanlıurfa'da olmaktan son derece mutluyum. İkinci kanaat dönemine öğrencilerimiz dinlenmiş ve kendilerine verilen kitapları okumuş olarak döneceklerdir. Aynı başarıyı ikinci dönemde öğretmen ve öğrencilerimizden bekliyoruz" dedi.

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, kentte bu yıl ilk kez 50 bin birinci sınıf öğrencisinin karne heyecanı yaşadığını ifade ederek, "Öğrenci ve velilerimizin sevinçli bir günü. 600 bin öğrenci karnelerine alarak yarıyıl tatiline giriyor. İlk defa bu yıl 50 bin öğrenci birinci sınıf karnesini alıyor" diye konuştu.

Yaklaşık 20 bin öğretmenin görev yaptığı ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarında 604 bin öğrenci karne alarak yarıyıl tatiline başladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziantep ve Şanlıurfa'da Karne Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement