Gaziler Derneği Başkanı: Yardım Toplamak İsteyenlere İnanmayın - Son Dakika
Güncel

Gaziler Derneği Başkanı: Yardım Toplamak İsteyenlere İnanmayın

Gaziler Derneği Başkanı: Yardım Toplamak İsteyenlere İnanmayın

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Erzurum Şube Başkanı Recep Akgül, şehit ve gazilerin adını kullanarak yardım toplayanlara karşı vatandaşları uyardı.

26.12.2015 10:37

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Erzurum Şube Başkanı Recep Akgül, şehit ve gazilerin adını kullanarak yardım toplayanlara karşı vatandaşları uyardı. Devletin kendilerine her türlü maddi ve manevi desteği verdiğina dikkati çeken Recep Akgül, "Kapı kapı dolaşıp para toplamak bize de, Türkiye Cumhuriyeti'ne de yakışmaz. Halkımızdan tek isteğimiz, yardım toplamak isteyenlere inanmasın" dedi.

Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Erzurum Şube Başkanı Recep Akgül, İsparta ile Ankara Valiliği'nden izin alarak geldikleri Erzurum'da kendilerini 'Terör Mağdurlarına Hizmet ve Dayanışma Derneği' ile 'Türkiye Gaziler Vakfı' olarak tanıtan 4'ü kadın toplam 7 kişilik ekibin kapı kapı dolaşarak Şehit ve gazi çocuklarının eğitimi için yardım toplamalarına tepki gösterdi. Haltan bu tür kişilere itibar etmemesini isteyen Akgül, önceki yıllarda olduğu gibi halkın duygularını sömürerek şehit ve gazilerin adını kullanarak yardım toplayanları yakalayıp polise teslim ettiklerini bildirdi. Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Erzurum Şube Başkanı Recep Akgül, bu konuda şunları söyledi:

"Aile ve Sosyal Politikilar Bakanlığı'na dilekçe yazarak İsparta ve Ankara Valiliği'nden aldıkları izinle il il gezip para toplayan bu kişilerin bugüne kadar kime yardım ettiğinin araştırılmasını istedik. Bu yardımların kimlere verildiği konusunun takip edilmesi gerek. Belkide bizim adımızı kullanan kişilerin topladığı bağışlar PKK terör örgütüne gönderilebilir. Maalesef ellerinde valilik izni olduğu için savcılık serbest bıraktı. Bizim halkımızdan tek istediğimiz, bu gibi kişilere inanmasınlar. Bunlar dolandırıcı. Devletimiz, terör mağduru olan şehitlerimizin yakınlarına tıpkı biz gaziler gibi her türlü maddi ve manevi yardımda bulunuyor. Çok şükür hepimizin durumu iyi. Kimseye muhtaç değiliz." - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziler Derneği Başkanı: Yardım Toplamak İsteyenlere İnanmayın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement