Gazze'de "Maaş Krizi" - Son Dakika
Güncel

Gazze'de "Maaş Krizi"

Gazze\'de "Maaş Krizi"

Kamu Sektörü Memurları Sendikası Başkanı Siyam: "Abbas ve ulusal uzlaşı hükümetinden Gazze'deki memurların maaş prolemlerine acil çözüm üretmelerini istiyoruz"

25.06.2014 16:03

Gazze'de, eski hükümet memurları, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve ulusal uzlaşı hükümetinden maaşlar konusunda acil çözüm üretmesini talep etti.

Kamu Sektörü Memurları Sendikası Başkanı Muhammed Siyam, düzenlediği basın toplantısında, "Filistin Devlet Başkanı Abbas ve ulusal uzlaşı hükümetinden Gazze'deki memurların maaş prolemlerine acil çözümler üretmelerini istiyoruz" dedi.

Tüm hükümet kurumları ve bakanlıklara yarın bir günlük grev çağrısı yapan Siyam, "Bu grev, Gazzeli memurlara yönelik Filistin hükümetinin uygulamalarına tepki amacıyla düzenlenecek" diye konuştu.

Filistin'de, Hamas ve Fetih arasında 23 Nisan'da varılan milli mutabakat çerçevesinde 2 Haziran'da Rami Hamdallah başbakanlığında uzlaşı hükümeti kurulmuştu. Başbakan Hamdallah önceki gün Gazze Şeridi'ndeki eski Hamas hükümeti memurlarının maaş ödemelerinin bu ay yetişmeyeceğini belirterek, "Elimizde memur maaşlarını ödeyecek imkan yok" demişti.

Gazze'deki eski Filistin hükümeti memurları ve polisler, maaşlarının hesaplarına yatırılmamasını protesto ederek, ATM'lerin önünü kapatmış, Batı Şeria'daki eski hükümet çalışanlarının da maaşlarını çekmesini engellemişti. Bu nedenle bankalar, birkaç gün hizmet verememişti. - Gazze

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gazze'de 'Maaş Krizi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement