Geleneksel İftar Yemeğinde Kore Gazileri ile Buluştu - Son Dakika
Güncel

Geleneksel İftar Yemeğinde Kore Gazileri ile Buluştu

Geleneksel İftar Yemeğinde Kore Gazileri ile Buluştu

LG Electronics Türkiye bu yıl Baltalimanı Portaxe Restaurant'ta düzenlediği geleneksel iftar yemeğinde Kore Gazileri'ni aileleri ile birlikte ağırladı.

09.07.2014 10:56

Altı yıldır aralıksız düzenlenen etkinlik bu yıl ilk defa Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu ile birlikte düzenlendi.

LG Electronics Türkiye Kore Savaşı Gazileri ve aileleri ile birlikte 7 Temmuz Pazartesi akşamı Baltalimanı Portaxe Restaurant'ta düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi. Şirketin her yıl düzenli olarak Ramazan ayında gerçekleştirdiği organizasyonda, Kore Barışı'nın 61. Yıldönümü anıldı. Törenin ardından LG Electronics Türkiye Genel Müdürü Calvin Cho, Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Tae-Dong Jeon, İstanbul Vali Yardımcısı Kazım Tekin ve LG Electronics yetkilileri gaziler ile birlikte iftar yemeği yedi.

Etkinlikte söz alan LG Electronics Türkiye Genel Müdürü Calvin Cho, bu yıl ilk defa Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu ile birlikte organizasyonu gerçekleştirdiklerini belirterek Kore Gazileri ile kurdukları duygusal bağa atıfta bulundu. Calvin Cho, "Yıllardır sizlerin katılımıyla gerçekleştirilen iftar yemeği organizasyonu LG Electronics Türkiye için derin ve duygusal bir önem taşıyor. Daha önceki etkinliklerimizden farklı olarak bu yıl ilk defa Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu ile beraber bu etkinliği gerçekleştiriyoruz. Yıllar ilerledikçe hem Türkiye hem de Kore arasındaki ilişkiler gittikçe güçleniyor. Kore şirketleri olarak Türkiye'de yaptığımız işlerle farklı bir değer yaratmayı amaçlıyoruz." dedi.

Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Tae-Dong Jeon, Kore Cumhuriyeti'nin Kore Gazileri'ne verdiği önemi vurguladı. İki ülke arasındaki güçlü bağa değinen Tae-Dong Jeon, bu tarz etkinliklerin Türkiye ve Kore'nin ortak geçmişine vurgu yaptığını ve yapılan fedakarlıkların iki milleti de onurlandırdığını ifade etti. Türkiye-Kore arasındaki dostluğun artarak devam edeceğini sözlerine ekledi.

Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ahmet Kendigel'in de kısa bir konuşmayla gazilere şükranlarını sunduğu etkinlikte sahne alan Türk Sanat Müziği gurubu müzik ziyafeti verdi. Konserinden ardından yapılan Sema gösterisi ile Kore Gazileri için görsel bir şölen sahnelendi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Geleneksel İftar Yemeğinde Kore Gazileri ile Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement