Gemlik-3'Üncü Cumhurbaşkanı Bayar Umurbey'deki Anıtmezarı'nda Anıldı - Son Dakika
Güncel

Gemlik-3'Üncü Cumhurbaşkanı Bayar Umurbey'deki Anıtmezarı'nda Anıldı

Gemlik-3\'Üncü Cumhurbaşkanı Bayar Umurbey\'deki Anıtmezarı\'nda Anıldı

Türkiye Cumhuriyeti'nin 3'üncü Cumhurbaşkanı Celal Bayar, Ölümünün 24'üncü Yıl Dönümünde Bursa'nın Gemlik İlçesi'ne Bağlı Umurbey Mahallesi'ndeki Anıtmezarı Başında Devlet Töreni ile Anıldı.

23.08.2010 17:51

TÜRKİYE Cumhuriyeti'nin 3'üncü Cumhurbaşkanı Celal Bayar, ölümünün 24'üncü yıl dönümünde Bursa'nın Gemlik İlçesi'ne bağlı Umurbey Mahallesi'ndeki Anıtmezarı başında devlet töreni ile anıldı.

Celal Bayar'ı anma törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül adına Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsem, Devlet Bakanı Faruk Çelik, Bursa Valisi Şahabettin Harput, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Zeki Es, AKP Bursa Milletvekili Mehmet Tunçak, Gemlik Kaymakamı Bilal Çelik, Gemlik Belediye Başkanı Fatih Mehmet Güler, DP İl Başkanı Abdullah Biçer, Celal Bayar'ın kızı Nilüfer Gürsoy, Bayar'ın torunlarının çocukları Ali İhsan İzbur ve Osman Bayar Naskali ile çok sayıda siyasi parti, sivil toplum örgütü yöneticisi ve sevenleri katıldı.

Törende bir dakikalık saygı duruşu ve çelenklerin sunulmasının ardından Nilüfer Gürsoy taziyeleri kabul etti. Törenden sonra Celal Bayar Vakfı Kütüphanesi Salonunda da bir saatlik Bayar Belgeseli izlendi.

Kütüphaneyi dolaşan Bakan Faruk Çelik, eski gazete arşivleri ve tarihi kitapları inceleyerek, vakıf yöneticilerine böylesi önemli eserleri ortaya çıkarıp korudukları için teşekkür etti.

Referandum sürecindeki muhalefetin suçlamalarına da yanıt veren Bakan Faruk Çelik, muhafelet partilerininin yaptığı ithamlarla seviyeyi düşürdüğünü, buna izin vermeyeceklerini söyledi.

Görüntü Bilgisi: görüntü 2308celalbayaranma koduyla geçiliyor

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gemlik-3'Üncü Cumhurbaşkanı Bayar Umurbey'deki Anıtmezarı'nda Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement