Genç Şairin 'Meçhul Şaire' Kitabının Tanıtımı Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Genç Şairin 'Meçhul Şaire' Kitabının Tanıtımı Yapıldı

Genç Şairin \'Meçhul Şaire\' Kitabının Tanıtımı Yapıldı

Genç şair Canan Özer'in 2'nci şiir kitabı 'Meçhul Şaire'nin kitap tanıtımı Kosova'nın 'Doğru Yol' Türk Kültür ve Sanat Derneği'nde yapıldı.

13.11.2012 11:42  Güncelleme: 11:58

Türk asıllı Kosovalı 17 yaşındaki genç şair Canan Özer'in 2'nci şiir kitabı 'Meçhul Şaire'nin kitap tanıtımı Kosova'nın en köklü derneklerinden olan 'Doğru Yol' Türk Kültür ve Sanat Derneği'nde yapıldı.

Türkiye'nin Bursa şehrinden Kosova'ya çalışmak için gelen ve Kosova'ya yerleşen bir ailenin kızı olan genç şair Canan'ın kitap tanıtım gecesinde Kosova'da görevli Türk askerleri ile çok sayıda davetli katıldı. İlkokuldayken şiir yazmaya başlayan Canan, ailesinin desteğiyle 2009 yılında 'Meleklerin Kokusu' adlı ilk şiir kitabını yayımlamıştı. Dün akşam 'Doğru Yol' Türk Kültür Sanat Derneği- TKSD'nde 'Meçhul Şaire' ismini verdiği ikinci şiir kitabının tanıtımı yapıldı. Tanıtım toplantısının başında, ebediyete intikal etmiş şair ve yazar sanatçılar ve 100 yıl önce Balkan Savaşlarında göç ve savaş sırasında bu topraklar uğruna canlarını vermiş şehitlerin hatırası adına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşunun ardından, Priştine Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Taner Güçlütürk 'Meçhul Şaire' kitabının tanıtımını yaptı. Tanıtım toplantısının devamında Genç şair, bir konuşmada bulundu. Canan Özer, şiirlerinin gün yüzü görmesinde kendisine destek olan başta ailesi, desteklerini esirgemeyen herkese ve ona bu şiirleri yazdıran 'o dünyadaki' herkese teşekkürlerini ifade etti. 'Doğru Yol' TKSD Başkanı Tahir Luma, Doğru Yol Derneği çatısı altında, geç şair Canan Özer'in kitabının tanıtımının yapılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Canan Özer'in aslen Bursa'nın Özlüce köyünden olan ailesi 1994 yılında iş kurmak amacıyla Kosova- Prizren'e yerleşir. Canan, 7 Aralık 1995 tarihinde Prizren'de dünyaya gelir. 'Abdül Fraşeri' İlk Öğretim Okulu'nda eğitimini başarıyla tamamlar ve kaydını Prizren'in 'Gjon Buzuku' Lisesine yaptırır. Şu an 'Gjon Buzuku' Fen Lisesi ikinci sınıfında öğrenimini sürdürmektedir. Yazdığı şiirlerle Canan, 2009 yılında 'Filizler' Türk Kültür Sanat Derneği'nin Atatürk konulu şiir yarışması birincilik ödülünü, 2010 yılında da Dünya Habitat Günü vesilesiyle 'Güzel Şehir Güzel Yaşam' konulu kompozisyon yarışmasında üçüncülük ödülünü kazandı. Kosova'yı 2012 yılında Türkiye'de, Sapanca Şiir Akşamlarında da temsil etti.

Konuşmacılar:

-\tKitaptdan detaylar

-\tTaner GÜÇLÜTÜRK ? Öğretim Görevlisi ile söyleşi

-\tCanan ÖZER ? 'Meçhul Şaire' Kitabının Müellifi ile söyleşi

-\tTanıtımdan detaylar

-\tCanan'ın şiirlerinin okunması

-\tDetay

(Haber Kamera: Enis TABAK ? KOSOVA/ DHA)

(Tür: Dış)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Genç Şairin 'Meçhul Şaire' Kitabının Tanıtımı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement