Genç Türk Ressam Eserlerini Londra?da Sergiledi - Son Dakika
Güncel

Genç Türk Ressam Eserlerini Londra?da Sergiledi

Genç Türk Ressam Eserlerini Londra?da Sergiledi

Genç Türk ressam eserlerini Londra'da sergiledi Londra'da West End'de 28 Mayıs akşamı açılan 'Karavil Contemporary' ilk sergisini, genç ressam İhsan Oturmak'ın eserlerine ayırdı.

02.06.2015 15:19

Genç Türk ressam eserlerini Londra'da sergiledi

Londra'da West End'de 28 Mayıs akşamı açılan 'Karavil Contemporary' ilk sergisini, genç ressam İhsan Oturmak'ın eserlerine ayırdı.

1987 Diyarbakır doğumlu genç ressamın tabloları 'Yaylım Ateşi' adlı şovda büyük ilgi gördü. İlk defa 2012 yılında Louis Vuitton tarafından keşfedilen İhsan Oturmak, bugüne kadar hiç bir yerde sergilenmemiş tablo ve eserlerini ilk defa İstanbullu Ayşe Karavil'in yönettiği Karavil Çağdaş galerisinde sanatseverlere sundu. İki saat süren açılışta esas tabloların çoğunun hemen satıldığı öğrenildi.

Galerinin sahipleri Eli- Ayşe Karavil, İhsan Oturmak'ın eserlerini Londra'ya getirmekten duydukları memnuniyeti ifade ettiler. Londra'da tekstil ve gayrimenkul işleriyle uğraşan tanınmış işadamı Eli Karavil (55), eşi Ayşe Karavil (54) ile Türk eserlerini Londra'nın merkezinde Regent Street 'i kesen Mortimer Street'te dünyaya tanıtmayı amaçladıklarını söylediler.

İlk sergisini Paris Louis Vuitton Champs Elysee mağazasında açarken tanınmış sanat kurumu Cité Internationale des Arts tarafından misafir edilen İhsan Oturmak'ın Londra sergisine, Art Review dergisinden Alison Reisner, Cornucopia and Art Gazetesi'nden Tim Cornwell, sanatçılardan Sam Padfield ve Guy Haddon-Grant ile Art15'in direktörü Nour Aslam, ekonomist Mine Hekimoğlu, ressam Mine Zabcı, Türkiye'nin tanınmış mimarlarından Uygar Yüksel, Bond Street'in ünlü mücevhercilerinden Adler'in direktörlerinden Canan Butner de katıldı.

'Oturmak pratiğinde insan doğası'nı ve Diyarbakır'daki çocukluğundan bu yana yaşadıklarını eserlerine yansıtan İhsan Oturmak'ı resim öğretmeni eşi Seda Oturmak yalnız bırakmadı. Sanatçı kendi çocukluğunu tablolarında işlerken cami ve dersane resimlerinde Türkiye'deki değişiklikleri dile getirdi. Türkiye'deki dil ile ilgili ananelere, eğitime, sosyal gelişmelere değinirken sanatçı, Avrupa'da yaşam tarzına Türkiye'nin modern bir tarzı olduğunu belirtti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Genç Türk Ressam Eserlerini Londra?da Sergiledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement