Gerçek Dostluğun, Gerçek Öyküsü - Son Dakika
Güncel

Gerçek Dostluğun, Gerçek Öyküsü

Gerçek Dostluğun, Gerçek Öyküsü

Ertuğrul Firkateyni kazasını konu alarak Türk-Japon dostluğunun işlendiği " Ertuğrul 1890" filminin çekimleri tamamlanırken Vakayama'daki yetkililere yönelik özel bir gösterim yapıldı.

23.10.2015 11:37  Güncelleme: 11:38

Kuşimoto kıyılarında 1890 yılında meydana gelen Türk savaş gemisi Ertuğrul Firkateyni kazasını konu alarak Türk- Japon dostluğunun işlendiği "Ertuğrul 1890" filminin çekimleri tamamlanırken Vakayama'daki yetkililere yönelik özel bir gösterim yapıldı. Film, 5 Aralık'ta gösterime girecek.

Japon-Türk ortak yapımı olan eserde 125 yıl önce meydana gelen Ertuğrul Firkateyni kazasında hayatını riske atarak kazazedelere yardım eli uzatan Oşima halkı ve 30 yıl önceki İran- Irak Savaşı'nda kurtarma uçağı yollayarak Japon vatandaşlarını kurtaran Türk hükûmetini merkez alan filmin çekimleri her iki ülkede yapıldı. Filmde dil ve kültür farklılıklarının önüne geçen bağlar ve samimiyet anlatılıyor.

Özel gösterime Vakayama Valisi Yoshinobu Nisaka, Kuşimoto Belediye Başkanı Katsumasa Tajima ve filmin yapımında emeği geçen firmalar ile yetkililerden oluşan 270 kişi davet edildi. Vali Nisaka, "Gerçeklerin desteklediği diyaloglar muhteşemdi. Vakayama halkı olarak 125 yıl önce insanların yaptıklarından gurur duydum." şeklinde konuşurken Belediye Başkanı Tajima, "Gemi kazası sahnesi düşündüğümden çok daha etkileyiciydi. Bu olay nesillere aktarılması gereken bir tarihî gerçek. Azami sayıda insanın izlemesini isteriz." vurgusunda bulundu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gerçek Dostluğun, Gerçek Öyküsü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement