Gergedan 'Samir' Kuyruğu - Son Dakika
Güncel

Gergedan 'Samir' Kuyruğu

Gergedan \'Samir\' Kuyruğu

Kocaeli'nin Darıca İlçesi'nde bulunan hayvanat bahçesine getirilen Türkiye'nin ilk gergedanı 'Samir'i görmek isteyenler uzun kuyruklar oluşturdu.

05.12.2015 15:27

Kocaeli'nin Darıca İlçesi'nde bulunan hayvanat bahçesine getirilen Türkiye'nin ilk gergedanı 'Samir'i görmek isteyenler uzun kuyruklar oluşturdu. Özellikle çocuklar Samir'i merakla seyretti.

Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı'na Salı günü getirilen Samir'i görmek isteyenler, gergadanın bulunduğu barınağın önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Edinburg'ta bulunan bir hayvanat bahçesinden getirilen Hint gergadanı Samir'e ziyaretçiler ilgiyle baktılar. Özellikle çocuklar Samir'i şaşkınlıkla inceledi. 7 günlük yolculuğu sırasında kendisini kafesin demirlerine sürtmesi sonucu vücudunda yaralar oluşan Samir'e uygulanan tedavi nedeniyle yaralarına ilaçlar sürüldüğü görüldü.

Darıca Hayvanat Bahçesi eğitim sorumlusu Gökmen Aydın, "Artık buraya yavaş yavaş uyum sağlamaya başladı. Yaraları vardı, her gün düzenli olarak yaralarına çeşitli ilaç sürülüyor. Gergedanı görmek isteyenler nedeniyle kapıda yığılmalar oluyor" dedi.

Samir'in bakıcısı Mehmet Kaplan ise, "Samir bugünlerde yorgun. Onu yalnız

bırakmak için elimizden geleni yapıyoruz. Ona yaklaşmak için, ona alışmak için bazı hamleler yapıyoruz. En azından gözlemlerimizi yapıyoruz. Hangi koşullarda saldırgan olabilir, bütün hareketlerine dikkat etmemiz gerekiyor. Çünkü aynı zamanda da tehlikeli bir canlı. O nedenle emniyeti de elden bırakmamak gerekiyor" diye konuştu. - Kocaeli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gergedan 'Samir' Kuyruğu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement