Gezginci Gurbetçi, Karavanla Sivas Kültürünü Yollara Taşıdı - Son Dakika
Güncel

Gezginci Gurbetçi, Karavanla Sivas Kültürünü Yollara Taşıdı

Gezginci Gurbetçi, Karavanla Sivas Kültürünü Yollara Taşıdı

Uzun yıllar Almanya'da çalışan Sivaslı Mehmet Şeker, 10 yıl önce emekliye ayrılarak çocukluk hayali olan karavanda yaşamaya başladı.

15.08.2013 10:46

Uzun yıllar Almanya'da çalışan Sivaslı Mehmet Şeker, 10 yıl önce emekliye ayrılarak çocukluk hayali olan karavanda yaşamaya başladı. Karavanıyla dünya turuna çıkan Şeker, birçok ülkede gurbetçilerden yoğun ilgi gördüğünü anlattı.

Uzun yıllar Almanya'da çalışıp emekli olan Mehmet Şeker, ülkesine kesin dönüş yaptı. İstanbul ve Sivas'ta ev alan Şeker, 10 yıl önce çocukluk hayali olan bir karavan aldı. Karavanın içini istediği gibi döşeyen ve vatandaşlardan olumlu tepkiler alan Şeker, daha sonra eline geçen antika eşyaları da karavanın arka tarafına yerleştirdi. İçerisinde iki yatak, buzdolabı, lavabo, banyo ve mutfak bulunan karavanın dış yüzünü ise Sivas'ın tarihi yerleri ve ilçelerinin fotoğraflarıyla kaplayıp dünya turuna çıkan Şeker, Avrupa'daki gurbetçilerden yoğun ilgi gördüğünü söyledi.

Karavanı aldığı günden beri her yıl memleketi Sivas'a gelmeyi de ihmal etmeyen Mehmet Şeker, karavanını kent merkezinde sergiliyor. Antik eşya kaplı aracı meydanda gören vatandaşlarsa aracı dikkatle inceliyor.

Halk arasında "Gezginci Şeker" olarak tanındığını belirten 67 yaşındaki Mehmet Şeker, "Karavanla 10 senedir dünya yollarında geziyorum. Bu arada memleketim Sivas'ın kültürünü, görüntülerle birlikte gittiğim yerlerde sergiliyorum, tanıtıyorum. Ticari bir amacım yok. Para kazanmak gibi bir amacım yok. Avrupa ülkelerine gittim. Mesela Fransa, Belçika, Hollanda gibi ülkelere gittim. Oralarda da aynen böyle haber oldum" dedi.

Çocukluk hayalini gerçekleştirdiği için mutlu olduğunu dile getiren Şeker, "Karavana binmek benim çocukluk hayalimdi. Karavanı aldıktan sonra arkaya bir kağnı arabası koydum. Baktım insanların ilgisini çekiyor, Sivas'a ait otantik ve minyatür şeylerin sayısını çoğalttım. Daha çok ilgi görünce işi tam rayına oturtmuş oldum" diye konuştu.

İki kez Avrupa'yı turladığını da söyleyen Gezginci Şeker, "Her yaz bir sefer Sivas'a geliyorum ve bu arada bütün Türkiye'yi geziyorum. İki sefer Avrupa'yı turladım, Avrupa'ya gittim. Oralarda çok maceralı yolculuklarım oldu. Avrupa ülkelerinde çok Türk var. Türkler, TIR şoförleri, Türk işçileri otobanlarda korna çalıyor, el sallıyor. Gittiğimiz her yerde güzel karşılanıyoruz, güzel ilgi görüyoruz. Bu yolculuk gittiği yere kadar sürecek. Başbakanın da dediği gibi gittiği kadar yola devam" dedi. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gezginci Gurbetçi, Karavanla Sivas Kültürünü Yollara Taşıdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement