Gezi Parkı'na Siyaset ve Sanat Dünyasından Destek - Son Dakika
Güncel

Gezi Parkı'na Siyaset ve Sanat Dünyasından Destek

Gezi Parkı\'na Siyaset ve Sanat Dünyasından Destek

Gürsel Tekin, CHP Milletvekili Melda Onur, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve sanatçı Hayko Cepkin ziyarette bulundu.

31.05.2013 06:02  Güncelleme: 11:32

Taksim Gezi Parkı'nda ki bekleyiş sürürken Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP Milletvekili Melda Onur, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve sanatçı Hayko Cepkin ziyarette bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "Bugün sadece parka değil Türkiye'ye ve İstanbul'a sahip çıkmak için binlerce duyarlı vatandaş gibi bizde buradayız. Zaferi kazanana kadar burada olacağız. Aslında buranın serüveni 15 günlük bir serüven değildir. 1 buçuk yıldır burada ciddi mücadele ediyoruz. 30 tane arkadaşımız mücadeleyi başlattı. Dünyanın herhangi gelişmiş ülkesinde ağaçlara sahip çıktığı için ona madalya verilir. Ona gaz sıkılmaz ancak otoriter faşist bir sistemde olur. Buradaki mücadeleyi bir milletvekili olarak değil bir birey olarak Sayın Cumhurbaşkanıyla görüşme talebim oldu. Kendisine gideceğim. İstanbul'daki rant haritasını bir de Sayın Cumhurbaşkanıyla paylaşmak istiyorum" şeklinde konuştu.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ise, "Bir yerel yönetici olarak utanç yaşıyoruz. Gerçekte yerelde, o yerelde yaşayan insanların onayı olmaksızın böyle bir şey yapılması öncelikle İstanbul gibi bir metropole hiç yakışmıyor. Son 20 yıldır kamunun onayladığı bir tane proje yoktur" dedi.

Konserden çıkarak hayranları ile beraber Gezi Parkı'na gelen sanatçı Hayko Cepkin ise, "Rant sisteminin son kalelerinden bir tanesi, İstanbul'un merkezindeki son ağaçlık noktayı da darma duman edecekler. Sonuç itibariyle zamanında herhangi bir söz verdiklerinde bunun katliam olduğunu söyleyenler aynı şeyi şu an kendisi yapıyor. Baskı sistemi olduğu için çoğu insan gelmekten çekiniyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gezi Parkı'na Siyaset ve Sanat Dünyasından Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement