Gıda Yardımında 41 Kart Devrimi - Son Dakika
Güncel

Gıda Yardımında 41 Kart Devrimi

Gıda Yardımında 41 Kart Devrimi

Yoksul Vatandaşlar İçin Hazırlanan 41 Kartlar Dağıtılmaya Devam Ediyor

15.09.2011 20:46

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği, ihtiyaç sahibi vatandaşların gıda yardımlarını marketlerden kart aracılığı ile almalarını sağlayacak 41 Kartlar kent genelinde dağıtılmaya başlandı. Gıda dağıtımına çok farklı bir boyut kazandıran dev proje kapsamında bugüne kadar yaklaşık 4 bin kişiye 41 Kart verilmesine karar verildi.

Gıdasını Marketlerden Alacak

Büyükşehir Belediyesi ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik projelerini Kocaeli'ye kazandırmaya devam ediyor. Vatandaşlara sağlana gıda yardımlarını anlaşma sağlanan marketlerden almasını sağlayan "41 Kart" projesi de bunlardan birisi. Gıdada kartlı sistem adı altında yürütülen proje ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara daha hızlı daha kaliteli hizmet verilecek ve gıda yardımının daha kolay ulaştırılması sağlanacak. İhtiyaç sahipleri böylece sadece kuru gıda değil ekmek, peynir, balık, yumurta gibi ihtiyaç duyduğu gıdayı rahatlıkla marketlerden alabilecek.

Türkiye'de Bir İlk

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü tarafından geliştirilen ve Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyan proje kapsamında 41 kartlar vatandaşlara teslim edilmeye devam ediyor. Bu gün itibari ile yaklaşık 4 bin kişinin belirlendiği hak sahibinden bin 594 kişi kartlarını teslim aldı. Sosyal tespit uzmanlarının kapı kapı dolaşıp incelemeleri sonrasında karar verdiği 41 kart hak sahipleri her gün 80 evin incelenmesinden sonra daha da artıyor.

İlçelere Yayıldı

Vatandaşların duyduğu mahcubiyeti de önleyecek projede 41 kartlar belirli ilçelerde dağıtılmaya devam ediyor. Derince, Başiskele, Kartepe ve İzmit ilçelerinde ikamet eden 41 kart sahipleri kartlarını Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Hizmet Binası'nda alabiliyor. Ayrıca Gebze İlçesi'ndeki dağıtımlar ise Gebze Sevgi Mağazası'nda, Karamürsel'deki dağıtımlar ise Belediye Hizmet Binası'nda sürüyor. Diğer ilçelerdeki dağıtımlar ise önümüzdeki hafta hak sahiplerine iletilecek mesajlar ile İlçe Belediye Hizmet Binalarında sürecek.

Sadece Gıda

VakıfBank, barkod ve stok sistemi olan, POS cihazı ve yazarkasa arasında senkronize yazılımı bulunan, muhasebe sistemi yazılımındaki eklemeleri tamamlamış, kurumsal yapısı yerleşmiş olan her market ile anlaşma yapabilecek. Kartlı sistemle sadece gıda alışverişi yapılabilecek. Gıda dışında herhangi bir ürün alınamayacak. Gıda dışı alışverişin engellenmesi ise, yüzde 8 ve altındaki KDV değerleri üzerinden VakıfBank'ın çözüm ortağı olan IBM tarafından yazarkasa sistemine yapılan yazılım ile sağlanacak.

Veri Akışı Da Sağlanacak

Şifre unutulması, kayıp, çalıntı gibi durumlarda vatandaşlar VakıfBank şubesine giderek durumu bildirecek. VakıfBank, '41 Kart'ını, kalan bakiyeyle birlikte tekrar basacak ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne gönderecek. '41 Kart', vatandaşlara Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından teslim edilecek. VakıfBank, gün sonunda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne veri akışı sağlayacak. Gün içerisinde kaç kişinin '41 Kart'ını kullandığı, ne kadar kullanım olduğu, hangi ilçelerde kullanıldığı v.b. gibi istatistiki veriler günlük olarak aktarılacak. '41 Kart'ıyla marketlerin sağlayacağı her türlü indirim, komisyon vatandaş lehine yansıtılacak. Gıdada kartlı sistem, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne herhangi bir maliyet çıkarmayacak.

Süreç Nasıl İşliyor

Gıda yardımı için; Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çözüm Masası'na fakirlik belgesi ve nüfus cüzdan fotokopisi ile birlikte başvuru alınıyor. 'Sosyal Doku' programına kayıt edilen bilgiler müdürlükçe takip ediliyor. Sosyal İnceleme Servisi'nde görev yapan uzman personeller inceleme yapıyor. Daha sonra dosyalar 'Sosyal Yardımlar Değerlendirme Kurulu'na sunuluyor.

Değerlendirme kurulunda, kurul üyeleri dosyayı görüşerek vatandaşın yardıma ihtiyacı olup olmadığına, ihtiyacı varsa yardımın çeşidine ve miktarına karar veriyor. Sosyal Yardımlar Değerlendirme Kurulu'nda gıda yardımı almaya hak kazanan vatandaşların isimleri, T.C. kimlik numaraları ve telefon numaraları günlük olarak bankaya tebliğ ediliyor.

Bülten No: 1578

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gıda Yardımında 41 Kart Devrimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement