Giresun'da Kısa Dönem Erler Yemin Etti - Son Dakika
Güncel

Giresun'da Kısa Dönem Erler Yemin Etti

Giresun\'da Kısa Dönem Erler Yemin Etti

Giresun'da temel eğitimini tamamlayan 367. kısa dönem erler yemin etti.

02.06.2017 12:56

Giresun'da temel eğitimini tamamlayan 367. kısa dönem erler yemin etti.

İl Jandarma Komutanlığında temel eğitimlerini tamamlayan 44 er için Tuğgeneral Bahtiyar Aydın Kışlası'nda yemin töreni düzenlendi.

Vali Hasan Karahan, eğitimleri sırasında başarı gösteren erlere ödül verdi. Erler, daha sonra Türk bayrağı ve silahların bulunduğu masaya ellerini koyarak yemin etti.

Karahan, burada yaptığı konuşmada, askerlere görevlerinde başarı dileyerek, "Askerlerimiz, bugün kahraman jandarma ordusuna katılarak Mehmetçik sıfatı aldılar. Yeminlerine bir ömür sadık kalacaklarına inanıyoruz." dedi.

Yeminin, sırf askerlik görevi ile ilgili olmadığını, bu milletin evladı olmanın gereği olarak da yapıldığını vurgulayan Karahan, şöyle devam etti:

"Kahraman jandarma ordumuz her zaman milletinin emrinde, devletinin hizmetinde olmuştur. Bugüne kadar bunu binlerce kez göstermiştir. Binlerce şehidiyle bunu tarihe kanlarıyla yazmıştır. Bundan sonra da aynı kararlılıkla devletinin ve milletinin hizmetinde devam edecektir."

İl Jandarma Komutanı Albay Ali İhsan Ersoy ise yemin eden askerlerin görevlerini en iyi şekilde yapacaklarına inandığını söyledi.

Askerlerin kanun ve nizamı, doğruluğu ve dürüstlüğü, hak ve adaleti daima rehber edineceğinden, yeminlerine sadık kalacaklarından hiç kimsenin şüphesi olmadığına dikkati çeken Ersoy, "Türkiye Cumhuriyeti omuzlarınızda daima yükselecek, bayrağımız kutsal vatan toprakları üzerinde sonsuza kadar dalgalanmaya devam edecektir." diye konuştu.

Törene, Giresun Bölge Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile askerlerin aileleri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Giresun'da Kısa Dönem Erler Yemin Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement