Gökçeada'da 50 kilogramlık merlin balığı yakalandı - Son Dakika
Güncel

Gökçeada'da 50 kilogramlık merlin balığı yakalandı

Çanakkale'nin Gökçeada ilçesi Kaleköy açıklarında balıkçı İlker Özdemir, mızrakla yaklaşık 2 metre uzunluğunda ve 50 kilogram ağırlığında merlin balığı yakaladı. Balıkçı, av anını kameralarla kaydetti ve balığın kılıçbalığı olduğunu düşünerek şaşkınlığını dile getirdi.

28.04.2023 15:11

ÇANAKKALE'nin Gökçeada ilçesi Kaleköy açıklarında balıkçı İlker Özdemir (51) mızrakla yaklaşık 2 metre uzunluğunda ve 50 kilogram ağırlığında merlin balığı yakaladı.

Gökçeada ilçesi Kaleköy açıklarında balıkçı İlker Özdemir ve arkadaşları mızrakla kılıçbalığı avlamak için denize açıldı. Dürbünle denize kontrol eden Özdemir, bir süre sonra mızrakla atış yaparak yaklaşık 2 metre boyunda ve 50 kilogram ağırlığında merlin balığı avladı. Özdemir, av anını kameralarla saniye saniye kaydetti.

Av anını anlatan İlker Özdemir, "Her sene nisan ve haziran aylarında mızrakla kılıçbalığı avcılığı yapıyoruz. Dünde öyle bir ava çıktık. Bu balıkları dürbünle görüyoruz. Dün dürbünümüzle bir kılıçbalığı gördük, üzerine gittik ve vurduk. 40 dakika mücadele ettim. Bu hayvanlar dünyanın en hızlı hayvanları, 40 dakika mücadelenin sonunda balığı güverteye aldık. Fakat kılıçbalığı olmadığını fark ettik. Araştırmalarımızın sonucunda bu hayvanın merlin balığı olduğunu öğrendik. 50 kilogram ağırlığında, 2 metre uzunluğunda bir hayvandı. Güney Amerika sahillerinde yaşayan bir balık. Kuzey Ege'de ilk defa görüldüğünü düşünüyoruz. Kılıçbalığı diye vurduk, biz de şaşkınız" diye konuştu.

Gökçeada\'da 50 kilogramlık merlin balığı yakalandı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gökçeada'da 50 kilogramlık merlin balığı yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement