Gökçeada'da Feribot Kuyruğu Tatilcileri Bezdirdi - Son Dakika
Güncel

Gökçeada'da Feribot Kuyruğu Tatilcileri Bezdirdi

Gökçeada\'da Feribot Kuyruğu Tatilcileri Bezdirdi

Sıcak yaz aylarından bunalan tatilcilerin bir kısmı soluğu Kuzey Ege’nin incisi Çanakkale’nin Gökçeada ilçesinde aldı.

26.07.2015 16:09

Sıcak yaz aylarından bunalan tatilcilerin bir kısmı soluğu Kuzey Ege'nin incisi Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde aldı. Eceabat'tan Gökçeada'ya araçlarıyla geçmek isteyen tatilciler feribot kuyruklarına takılınca bu duruma isyan etti.

Pazar gününü fırsat bilen günü birlik tatilciler kent merkezlerinden Gökçeada'ya geçiş yapınca adanın Kuzu Limanı'nda uzun araç kuyrukları oluştu. Hava sıcaklığının 40 dereceye ulaştığı adada sıcaktan bunalan bazı vatandaşlar, çareyi araçlarından inerek gölgelik alanlarda serinlemekte buldu.

Yaklaşık 4 saattir Gökçeada Kuzu Limanı'nda feribot kuyruğu beklediğini söyleyen MHP Bursa Milletvekili Teyfik Topçu, "Bursa'dan Perşembe günü Gökçeada'ya tatile geldim. Perşembe günü de Gökçeda ve Çanakkale'de de çok büyük sıkıntılar yaşadık. Sabah saat 11.00'da feribota binmeyi planlamıştık fakat saat 15.00'da binebildik. Halbuki bu çağda böyle bir çağdışı uygulama Türkiye'ye yakışmıyor. GESTAŞ Şirketinin yetkililerine de Perşembe günü saatlerce ulaşmaya çalıştığım halde ulaşamadım. 444'lü bir numaraları var sürekli kapanıyor, sürekli meşgul. Düşürdüğünü zamanda telefon hattan düşüyor. Halbuki bu uygulama böyle olmamalı. Bunun farklı uygulamaları var. İnsanlar internetten bir şekilde biletleri almalı ve feribotun kaç araba alacaksa o şekilde satışlar yapılır ve onların o saatte binmesi sağlanır. Burada insanlar saatlerce bekleyecekler şimdi. Ben bu çağdışı uygulamayı gerçekten esefle kınıyorum. Yetkililerin bu duruma süratle müdahale etmelerini istiyorum. ve ben bir milletvekili olarak soru önergesiyle bu konuyu meclise taşıyacağım" dedi.

Yoğun araç kuyruğuna tepki gösteren başka bir isim Serkan Aydemir, "Bursa'dan yola çıktık. Bursa'dan Çanakkale'ye geldiğimiz süreden daha fazla Çanakkale'den buraya gelmekte zaman harcıyoruz. Bugün bunun emsal uygulamaları var. Gerek nalbura bölgesi gerek Avrupa'da. Bunun aynısının buraya uygulanması kafi gelecek, sorun çözülecek. Şuanda da gördüğünüz gibi insanlar hakikaten ciddi tatil sonrası bıraktıkları stresi üzerlerine alıp gidiyorlar. Buna yetkililerin biran evvel çözüm getirmesi lazım. İnsanların sadece buraya gelmesi için tatil yapması yeterli değil ulaşımda insanlara değer verildiğinin gösterilmesi lazım. Ciddi bir problem emsallerinin uygulama yapılmalı." - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gökçeada'da Feribot Kuyruğu Tatilcileri Bezdirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement