Gölbaşı'nın AB'de 'kardeş Şehirleri' Oldu - Son Dakika
Güncel

Gölbaşı'nın AB'de 'kardeş Şehirleri' Oldu

Gölbaşı\'nın AB\'de \'kardeş Şehirleri\' Oldu

'ankara'nın arka bahçesi' konumunda bulunan Gölbaşı İlçe Belediyesi'ne Litvanya'nın Bırzai ve Letonya'nın Rezende Municipality Belediyeleri ile Adıyaman Kahta Belediyeleri 'kardeş şehir' oldu.

21.09.2011 10:32

'ankara'nın arka bahçesi' konumunda bulunan Gölbaşı İlçe Belediyesi'ne Litvanya'nın Bırzai ve Letonya'nın Rezende Municipality Belediyeleri ile Adıyaman Kahta Belediyeleri 'kardeş şehir' oldu. Gölbaşı'nda imzalanan Kardeş Şehir protokolunü Litvanya'nın Bırzaı Belediye Meclis Başkan Yardımcısı Ale Pocıene, Dış ilişkiler ve Halkla İlişkiler Koordinatörü Junga Bagamolovıene, Letonya Rezekne Münicipality Belediye Başkanı Monvids Svarcs ile Dış İlişkiler Koordinatörü Inta Rımsane, Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Kahta Belediyesi adına da Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Özbek tarafından imzalandı.

Birlişmiş Milletler Kalkınma Programı Proje Yönetmeni Ferhat Emil'in de hazır bulunduğu protokol, 5 yıl geçerli olacak. Kardeş şehirler, isterlerse daha sonra da proje kapsamında kardeşliklerini devam ettirebilecek. 2 gündür Ankara'da bulunan yabancı konuklar, Gölbaşı'nda çömlek imalatı ile el yapımı bıçak atölyelerini gezip, köy baklavası yedi. İmzalanan Kardeş Şehir protokolinden sonra Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı'nın daveti ve Kaymakamı Raşit Zengin'in de katılımı ile Mogan Gölü kıyısında bulunan Akalın Sport'ta yemek yendi. Protokol kapsamında Gölbaşı, Kahta, Bırzaı ve Rezekne belediyeleri 5 yıl boyunca işbirliği yapacak.

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, AB Projesi kapsamında gerçekleştirilen Kardeş Şehir anlaşması konusunda bilgi verdi. Odabaşı, şöyle dedi:

"Belediyeler Birliği protokolü çerçevesinde karşılıklı şehirlerle birlikte hemşehrilerinin istek ve ihtiyaçlarını karşılamak üzere ilişkileri geliştirmek, belediyeler arasındaki bağ ve diyalogların güçlendiriilip geliştirilerek karşılıklı alışveriş ve sorumluluk alanına giren tüm konularda ortak faaliyelerde buluşma hedeflenmiştir. Turizm, kültür, göl yönetimi, ekolojik tarım, eğitim, öğrenci değişimi, belediyecilik hizmetleri, AB proje ve fonları, ortak projeler geliştirmesini kapsamaktadır. Bu faaliyetlerin sürdürülebilirlik temelinde Gölbaşı, Kahta, Bırzaı, Rezekne Belediyeleri her 6 ayda bir araya gelerek işbirliğini gözden geçireceklerdir. İşbirliği protokolü, 5 yıl sonra iptal edilmedikten sonra otomatik olarak uzayacaktır."

Letonya Rezekne Münicipality Belediye Başkanı Monvids Svarcs ise konuşmasında, 3 ülke arasında yapılan protokolün Ankara'da düzenlenen ilk tanışma toplantısında ortak yapılacak projeleri görüştüklerini söyledi. Svarcs, "Bu kapsamda işbirliği protokolü hayata geçirilecektir. Projede yer alan Türk tarafına program için de ayrıca teşekür ediyoruz. Ankara'yı çok sevdik" dedi.

Kahta Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Özbek de Litvanya ve Letonya ile hertürlü ticaretin yanı sıra birçok ortak proje üretilebileceğini belirtti. Gölbaşı'nda konuk olan proje ortakları, belediye temsilcileri Galip Demirel Vilayet Evi Sosyal Tesisleri'nde konakladıktan sonra Ankara ve Türkiye'den ayrıldı. - Ankara/ Gölbasi

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gölbaşı'nın AB'de 'kardeş Şehirleri' Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement