"Golf Sahasındaki Töre Cinayetinin Arkasında Yezidi İnancı Var" - Son Dakika
Güncel

"Golf Sahasındaki Töre Cinayetinin Arkasında Yezidi İnancı Var"

"Golf Sahasındaki Töre Cinayetinin Arkasında Yezidi İnancı Var"

-almanya'da ailesinin 20 yaşındaki Alexander K.ile arkadaşlığına son vermesi için baskı yapmasına karşı çıkan, geçen Ağustos ayında kadın sığınma evinde kalmaya başladıktan sonra 1 Kasım'da maskeli 3 kişi tarafından kaçırılan Türk kızı 18...

16.01.2012 12:15

-almanya'da ailesinin 20 yaşındaki Alexander K. ile arkadaşlığına son vermesi için baskı yapmasına karşı çıkan, geçen Ağustos ayında kadın sığınma evinde kalmaya başladıktan sonra 1 Kasım'da maskeli 3 kişi tarafından kaçırılan Türk kızı 18 yaşındaki Arzu Özmen'in cesedinin kaybolduğu Lübeck kenti yakınındaki golf sahasında gömülmüş halde bulunması bu ülkede büyük yankı uyandırdı. Alman medyası Yezidi inancına göre, başka dinden biriyle evlenen kız veya erkeklerin aforoz edildiğini vurguladı.

Alman erkek arkadaşının evinden 1 Kasım 2011 tarihinde kaçırılan 18 yaşındaki Arzu Özmen'i bulabilmek için 200 kadar polis yaptığı aramalarda sonuç alamazken, genç kızın yerini bildirene 5 bin euro ödül verilmesi kararmaştırıldı. Her yere genç kızın arandığına dair afişler asılırken, cesedi kaçırıldığı yerden yerden 270 kilometre uzaklıkta tesadüfen Lübeck kenti yakınlarındaki Grosensee kasabasında bir golf sahasında gömülü halde bulundu. DNA testi sonucu cesedin Arzu Özmen'e ait olduğu belirlenirken, başka bir yerde öldürüldükten sonra buraya getirilerek gömüldüğü belirtildi.

"YEZİDİLİK İNANCINA TERS"

Alman gazete ve televizyon kanalları cinayete geniş yer ayırdı. Haberlerde, Türkiye'nin Güneydoğu Bölgesi ile Gürcistan, Irak ve İran'ın bir kesiminde yaşayan Yezidiler'in inançlarına göre "Yezidi olmayan biriyle evlenen kız veya erkeğin aforoz edildiği" belirtildi. Ailesi Yezidi inancındaki Arzu Özmen'in ağabeyleri Osman, Kemal, Kirer, Elvis ve kız kardeşi Şirin Özmen'in tutuklu olduğunu vurgularken, Türk kızının Alman Alexander'e aşık olması üzerine erkek kardeşlerinden baskısı ile karşılaştığını, birkaç kez dayak yediğini baskılar üzerine kadın sığınma evinde bir süre kaldığını aktardı.

Genç kızın öldürüldüğü yerde toplanan yaklaşık 80 kadın Arzu Özmen'in anısına mum bırakırken, ailenin 20 yılı aşkın süreden bu yana Türkiye'den gelerek Alman vatandaşlığına geçtikleri, yetişkin erkek çocukların başta itfaiye olmak üzere çeşitli yerlerde çalıştığı ifade edildi. Cesedin kayıp Arzu Özmen'e ait olduğunun ortaya çıkması üzerine polisin ailenin oturduğu eve yeniden gelerek arama yaptığı kaydedildi.

DHA(İD)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Golf Sahasındaki Töre Cinayetinin Arkasında Yezidi İnancı Var' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement