Görev Sırası Türkiye'de - Son Dakika
Güncel

Görev Sırası Türkiye'de

Görev Sırası Türkiye\'de

NATO Daimi Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu - 2 (SNMCMG - 2) Komutanlığı, Muğla'nın Marmaris İlçesi'ndeki Aksaz Deniz Üssü'nde düzenlenen törenle Yunanistan'dan Türkiye'ye geçti.

07.07.2011 15:10

NATO Daimi Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu - 2 (SNMCMG - 2) Komutanlığı, Muğla'nın Marmaris İlçesi'ndeki Aksaz Deniz Üssü'nde düzenlenen törenle Yunanistan'dan Türkiye'ye geçti. Törende, Yunanistan Deniz Kuvvetleri'nden Albay Giorgios Pelekanakis SNMCMG - 2 Komutanlığı görevini Kurmay Albay Abdülhamit Şener'e devretti. 'TCG C. G. Hasan Paşa' da grubun komuta gemisi olarak görevlendirildi.

Türkiye ve Yunanistan milli marşlarının çalınmasıyla başlayan törene, NATO'nun Napoli Deniz Unsur Komutanlığı Kurmay Başkanı İngiliz Tümamiral Jon S. Westbrook, Yunan Donanması Komutan Yardımcısı Albay Georgios Pelekanakis, Aksaz Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Şafak Yürekli, çok sayıda üst rütbeli subay, SNMCMG - 2 bünyesinde görev yapan, Türk ve Yunan deniz kuvvetlerine ait 2'şer, İtalya ile İspanya deniz gücüne bağlı 1'er olmak üzere toplam altı firkateynin personeli katıldı.

Törende konuşan Tümamiral Jon S. Westbrook, grubun çok önemli bir görevi yürüttüğünü vurgulayarak, "Özellikle olası mayınlı terör saldırılarını defalarca önceden tespit eden grubun, Türkiye'nin komutasında da aynı başarıyı göstereceğine, Akdeniz, Karadeniz ve Adriyatik'i mayın tehlikesinden koruyacağına inanıyorum" dedi.

Tümamiral Westbrook'un konuşmasının ardından Albay Giorgios Pelekanakis, görevini, SNMCMG-2'nin komutasının simgesi olan NOTO Bayrağı'nı vererek Kurmay Albay Abdülhamit Şener'e devretti. Yunan fırkateyni Kalipso'dan indirilip, Kurmay Albay Şener'e verilen bayrak, 'TCG C. G. Hasan Paşa'ya asıldı.

Yeni komutan Kurmay Albay Şener, "Barış adına çok önemli bir görev üstlendiğimizin farkındayız. Bu görevin tarafımızdan devralınması hem Türkiye, hem de benim için gurur vericidir. Görevimizi en iyi şekilde yerine getireceğiz" dedi. Kurmay Albay Abdülhamit Şener'in konuşmasının ardında da, törene katılan subaylar, SNMCMG-2'nin yeni komuta gemisi 'TCG C. G. Hasan Paşa'yı gezdi.

Kurmay Albay Abdülhamit Şener, bir yıllık görev süresi içinde 'TCG C. G. Hasan Paşa'nın yanı sıra SNMCMG-2'deki diğer beş firkateyne komuta edeceği, grubun, Akdeniz, Karadeniz ve Adriyatik'te mayın arama ve avı görevini yürüteceği belirtildi. - Muğla/ Marmaris

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Görev Sırası Türkiye'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement