Görmeden Film Çektiler - Son Dakika
Güncel

Görmeden Film Çektiler

Görmeden Film Çektiler

Muğla ve Aydın'ın köylerinde 'Entelköy-Efeköy' filminin çekimlerini bu kez görme engelli sanatçılar yaptı.

06.06.2011 11:20

Muğla ve Aydın'ın köylerinde yönetmen Yüksel Aksu'nun 'Entelköy-Efeköy' filminin çekimlerini bu kez görme engelli sanatçılar yaptı. Birbirinden ilginç film ve fotoğraf kareleri çeken iki görme engelli sanatçı yapımcıları ve profesyonel sanatçıları da şaşırttı.

Yüksel Aksu tarafından çekimlerine Nisan ayında başlanan "Entelköy-Efeköy" filmine Aydın'ın Söke İlçesi'ne bağlı Batıköy'de devam edildi. Aksu, Batıköy sahnelerini 'Kör Fotoğrafçılar Projesi' üyesi görme engelli 2 sanatçı ile birlikte çekti. Batıköy sahilindeki çekimlerde görme engelli sinema öğrencisi Devrim Tarım, kamera arkasına geçerek rüya sahnesini kendi hisleriyle yorumlayarak ve oyunculara komutlar vererek çekti.

Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji mezunu olan ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fotoğraf Bölümü'nde konuk öğrenci olarak öğrenim gören Civan İlci, rüya sahnesi ardından film ekibinin fotoğraflarını çekti. Fotoğraf kadrajlarını sanatçıların seslerinden ayarlayan İlci'nin çektiği kareler ve Tarım'ın çektiği görüntüler yönetmen Aksu ve profesyonel oyuncular tarafından beğenildi. İlci ve Tarım filmin bir sahnesinde Yüksel Aksu ve oyuncularla Harmandalı oynadı. Aksu, şöyle dedi:

"Son yıllarda sık gündeme gelen termik santrallere karşı halkı bilinçlendirme ve farklı kesimlerin tepkilerini dile getiren filmde profesyonel oyuncuların yanı sıra, politikacı, siyasetçi, iş adamı ve köylülerin, fotoğraf sanatçılarının ve görme engelli vatandaşlarımızın yer alması ile 2 bin kişilik dev bir oyuncu kadrosuna ulaştık. Filmin her kesimden büyük destek görmesi bizleri mutlu ediyor. "

Önümüzdeki yılın başlarında vizyona girmesi beklenen 'Entelköy-Efeköy' filminin çekimleri Gölbaşı, Pınarcık, Doğanbey, Batıköy ve Dalyan köylerinde yapılıyor. Filmde Şahin Irmak-Muhtar Ali, Ayşe Bosse-Katrin, Emin Gürsoy-Aşırı Mustafa, Recep Yener-İmam Adem, Ayla Arslancan-Kocana, Ümit Olcay-Enes, Hamit Demir-Berk, Engin Akın-Gülnihal, Nejat Yavaşoğulları-Nejat rolünü üstleniyor. - Aydın/ Söke

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Görmeden Film Çektiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement