Cizre'de Molotof Kokteylinden 175 İş Yeri Yandı - Son Dakika
Güncel

Cizre'de Molotof Kokteylinden 175 İş Yeri Yandı

Cizre\'de Molotof Kokteylinden 175 İş Yeri Yandı

Cizre'de düzenlenen gösteriler sırasında molotof kokteylerinin isabet ettiği semt pazarındaki 175 iş yeri yanarken polis 22 kişiyi gözaltına aldı.

10.10.2013 14:34  Güncelleme: 14:46

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde düzenlenen yasa dışı gösteriler sırasında molotof kokteylerinin isabet ettiği semp pazarındaki 175 işyeri tamamen yandı. Güvenlik güçleri, olaylarla ilgili Şırnak merkez ve Cizre ile Silopi ilçelerinde 22 kişiyi gözaltına aldı. Suriye yönetiminin 9 Ekim 1998 tarihinde Abdullah Öcalan'ı ülkeden çıkarmasını protesto etmek amacıyla gündüz saatlerinde Cizre İlçesi'nde başlayan ve gece devam eden gösteriler sırasında molotof kokteyllerinin isabet etmesi sonucu Cudi Mahallesi'ndeki belediye tarafından kurulan semt pazarında bulunan 175 işyeri tamamen yandığı ve kullanılamaz hale geldi. Cizre Kaymakamı Şenol Koca, Belediye Başkanı Mustafa Gören, Cizre Ticaret Odası Başkanı Süleyman Çağli ve BDP ilçe Başkanı Ahmet Çeter bu sabah semt pazarında incelemelerde bulundu. Cizre'de 2 günden bu yana devam eden gerginlik sürerken, belirli noktalarda zırhlı polis araçlarının devriye gezdiği görüldü.

ŞIRNAK'TA DA OLAYLAR ÇIKTI

Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirilmesinin protosto edildiği gösterilerde Şırnak merkezde de dün gece olaylar çıktı. BDP İl Başkanlığı önünde dün akşam yapılan basın açıklamasından sonra göstericiler, çöp bidonları ile yollar kapatı. Kendilerine müdühüle eden polise taş ve molotof kokteyli atan göstericilere polis biber gazı ve basınçlı su ile müdahale etti. Geç saatlere kadar devam eden olaylarda, bazı göstericiler gözaltına alındı. Şırnak merkez, Silopi ve Cizre ilçelerinde toplam 22 kişinin gözaltına alındığı belirtildi

GÖRÜNTÜLERİ GEÇİLDİ

Ebubekir KARATOPRAK-Ramazan İMRAĞ/ŞIRNAK, (DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cizre'de Molotof Kokteylinden 175 İş Yeri Yandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement