Gözaltılara Tepkiler Sürüyor - Son Dakika
Son Dakika Logo

Gözaltılara Tepkiler Sürüyor

Gözaltılara Tepkiler Sürüyor
22.03.2008 11:30

Ergenekon Operasyonu Kapsamında Aralarında Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Yazarı İlhan Selçuk, Perinçek'in de Bulunduğu 12 Kişinin Emniyet Tarafından Gözaltına Alınmasına Tepkiler Sürüyor.

Ergenekon operasyonu kapsamında aralarında Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve yazarı İlhan Selçuk, İP Genel Başkanı Doğu Perinçek'in de bulunduğu 12 kişinin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Müdürlüğü'ndeki işlemleri devam ederken, İP'liler ve Cumhuriyet okurlarının gözaltılara tepkisi sürüyor.

Ergenekon operasyonu kapsamında gözaltına alınan İP Genel Başkanı Doğu Perinçek, Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi İlhan Selçuk ile eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu'nun da aralarında bulunduğu 12 kişinin Emniyet Müdürlüğü Terörle Şube Müdürlüğündeki işlemleri devam ediyor. Gözaltına alınanlardan 4'ü, gece saatlerinde Cerrahpaşa'daki Adli Tıp Kurumuna götürülerek, sağlık kontrolü yapıldı.

Öte yandan, Perinçek'in eşi Şule Perinçek'in de aralarında bulunduğu bir gurup İP'li Perinçek'in de aralarında bulunduğu 12 kişinin gözaltında olduğu Vatan Caddesindeki Emniyet Müdürlüğü önünde gözaltıları protesto etti. Başbakan Erdoğan, AKP ve hükümet aleyhine slogan atan İP'liler, basın açıklaması yaptı ve sonra dağıldı.

Cumhuriyet gazetesi okurları ve bazı sivil toplum örgütü üyesi bir gurup da, Selçuk'un gözaltına alınmasını protesto amacıyla gazetenin Şişli'deki merkez binasında saat 12.00'de toplanacak. Grup, buradan Osmanbey'de bulunan Atatürk Evi'ne kadar yürüyecek. (ANKA)

(EYL/ZG)

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Gözaltılara Tepkiler Sürüyor - Son Dakika


Advertisement