Gül, Atambayev ile Görüştü - Son Dakika
Güncel

Gül, Atambayev ile Görüştü

Gül, Atambayev ile Görüştü

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev ile görüştü.

24.08.2012 09:24  Güncelleme: 09:43

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev ile görüştü. Görüşmenin ardından Gül ve Atambayev ortak bildiri imzaladı.

Türk Konseyi 2. Zirvesi, Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te düzenlendi. Cumhurbaşkanı Gül, zirveye katılan devlet ve hükümet başkanları ile ikili görüşmeler gerçekleştirdi. Ayrıca, üye ülkeler arasında çeşitli alanlarda iş birliği anlaşmaları da imzalandı.

Bişkek'teki Ala Arça Kongre Merkezi'nde düzenlenen Türk Konseyi 2. Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ve Azerbaycan Başbakanı Artur Rasizade ile görüştükten sonra heyetler arası görüşmelere de katıldı. Görüşmelerden önce ise liderler aile fotoğrafı çektirdiler.

İMZALANAN ANLAŞMALAR

Daha sonra Cumhurbaşkanı Gül, Atambayev, Nazarbayev ve Rasizade ile Bişkek Zirvesi Deklarasyonu'nu imzaladı.

Dışişleri bakanları da Türk Konseyi Genel Sekreterliği'nin finansmanı anlaşmasını imzaladı. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ve diğer üye ülkelerin ilgili bakanları ise Astana'da Türk Akademisi ile Bakü'de Türk Kültür Miras Vakfı kurulmasına ilişkin anlaşmalara imza koydu.

Gül Kırgızistan'daki temaslarını kulağındaki rahatsızlık nedeniyle erken bitirerek daha sonra Ankara'ya hareket etti.

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement