Gülsin Onay ve Ilya Itin Alkışlandı - Son Dakika
Güncel

Gülsin Onay ve Ilya Itin Alkışlandı

Gülsin Onay ve Ilya Itin Alkışlandı

Bodrum'da 8'inci Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali unutulmayacak bir konsere daha ev sahipliği yaptı.

04.08.2011 13:48

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde devam eden 8'inci Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali unutulmayacak bir konsere daha ev sahipliği yaptı. Klasik müziğe gönül verenler Devlet Sanatçısı, piyano virtüözü Gülsin Onay ve Rus asıllı virtüöz piyanist Ilya Itin'i ayakta alkışladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gümüşlük Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası ve Bodrum Belediyesi'nin ana sponsorluğunda organize edilen 8'inci Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali kapsamında sahneye çıkan Gülsin Onay ve Ilya Itin, konserde, Liszt'in doğumunun 200'üncü yılı nedeniyle bestecinin eserlerinden oluşan bir seçkiye yer verdi. Konseri izlemeye gelenler arasında Osmanlı padişahlarından 1'inci Abdülmecit'in 2'nci kuşak torunu Yazar Kenize Murad, eski bakanlardan İmren Aykut ve Devlet Tiyatrosu eski Genel Sekreteri Gencay Gürün'ün yanı sıra Gümüşlük Belediye Başkanı DP'li Mehmet Tire de vardı.

Konserin ilk yarısında sahneye yalnız çıkan Ilya Itin, Liszt'in 'Consolation No. 3' ve 'Mephisto Valsi No. 1' adlı eserlerini seslendirdi. Ardından sahneye Gülsin Onay ve Ilya Itin birlikte çıkarak, Liszt'in 2 numaralı Piyano Konçertosu'nu seslendirdi. Konserin ikinci yarısında ise Onay ve Itin, bu defa yine aynı bestecinin 2 numaralı Piyano Konçertosu'nu seslendirdi. Konserin son bölümünde ise Gülsin Onay, 'Abdülmecid Büyük Marşı'yla klasik müzikseverlerin karşısına çıktı. Konserde çalınan konçertolar iki piyano ile seslendirildi ve sırayla piyanistlerden biri solist olarak çalarken diğeri piyano için düzenlenmiş orkestra partisyonlarını yorumladı.

Gecenin en ilgi çeken eseri Liszt'in 'Abdülmecit Büyük Marşı' oldu. Donizetti Paşa'nın Sultan Abdülmecit'e bestelediği marşı Liszt'in, İstanbul'a geldiğinde verdiği konserde doğaçlama olarak seslendirmesi ve eseri çok beğenerek ülkesine döndükten sonra notaya dökerek Sultan'a hediye etmesinin, o dönem Osmanlı Devleti ve Macaristan arasında iyi ilişkilerin filizlenmesini de sağladığı biliniyor.

Konser sonunda Devlet Sanatçısi Gülsin Onay ve Rus asıllı Piyanist Ilya Itin, izleyicilerin yoğun alkışlarıyla tekrar sahneye çıktı. Festivale ev sahipliği yapan Gümüşlük'ün Belediye Başkanı Mehmet Tire de sanatçılara birer teşekkür plaketi ve çiçek verdi. - Muğla/ Bodrum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gülsin Onay ve Ilya Itin Alkışlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement