Günay: Alaçatı'daki Pazaryeri Camii, Kilise Olmadı - Son Dakika
Güncel

Günay: Alaçatı'daki Pazaryeri Camii, Kilise Olmadı

Günay: Alaçatı\'daki Pazaryeri Camii, Kilise Olmadı

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Alaçatı'daki Pazaryeri Camii'nin kilisiye dönüştürüldüğü haberlerine tepki gösterdi.

24.08.2011 16:12

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Alaçatı'daki Pazaryeri Camii'nin kilisiye dönüştürüldüğü haberlerine tepki göstererek, burasının cami olarak kullanıldığını, sadece özel anlarda özel ziyaretçiler için açılan bir bölüm olduğunu söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ankara'nın Haymana İlçesi'nde 5 yıldızlı Şahinler Termal Otel'in temel atma törenine katıldı. Törenden sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Günay, Çeşme İlçesi'ne bağlı Alaçatı Belediyesi tarafından restore edilen Pazaryeri Camii'nin kiliseye dönüştürüldüğüne ilişkin soruları yanıtladı.

Bakan Günay, "Seçimler sırasında Alaçatı'da o mekanı gördüm, cami olarak kullanıldığını biliyorum. Kiliseden arta kalan yapılar branda ile kapatılmış vaziyetteydi. Bazı özel ziyaretçiler geldiğinde burası açılıyordu. Fakat burası cami olarak kullanılıyor, şu anda da görev yapıyor. Bayramda İzmir'e gideceğim ve bu durumu yakından inceleyeceğim. Biz veya vakıflar kim yapıyorsa, restorasyonda yapının özgün mimarisine mümkün olduğu kadar sadık kalmaya çalışıyoruz, abartılacak bir durum yok" dedi.

HAYMANA'YA 20 MİLYON DOLARLIK OTEL

Termal suyuyla ünlü Haymana İlçesi tarihinin en büyük turizm yatırımına sahip oldu. Şahinler Grup tarafından Haymana'ya yapımı planlanan 400 yataklı 20 milyon dolar maliyetli 5 yıldızlı Termal Otel'in temel atma töreni yapıldı. Törene Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Ankara Milletvekili Ülker Güzel, Haymana Kaymakamı Hüseyin Karameşe, Haymana Belediye Başkanı Hacı Aysu, bürokratlar ve vatandaşlar katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, iki yılda tamamlanacak olan otelin termal turizmine büyük katkı sağlayacağını söyledi. 2010 yılında Türkiye'ye gelen turist sayısının 27 milyon olduğunu söyleyen Günay, bu yıl 30 milyonun üzerine çıkacaklarını kaydetti. İngiltere'nin turizm seviyesini yakaladıklarını belirten Günay, "kıyı turizminde önemli yatırımlar yaptık. Şimdi de termal turizmi, kongre turizmi, tarih turizmi, şehir turizmi gibi başlıklar üzerinde çalışmalar yapıyoruz. Amacımız Anadolu'nun tem zenginliklerini turizme kazandırmak ve turizmi Anadolu'ya yaymak" dedi.

Konuşmaların ardından protokol hep birlikte temel atma butonuna bastı ve hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Haymana Belediye Başkanı Hacı Aysu, 'Varan 1' olarak açıkladığı proje hakkında bilgi verdi. Aysu, projenin Haymana'da gerçekleşmesi için tüm imkanlarını seferber ettiklerini, görev süresi bitene kadar 3 büyük projeyi daha Haymana'ya kazandıracaklarını vurguladı. Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, başkentin turizm envanterinin daha etkin hale getirilmesi için çaba harcadıklarını söyledi. Ankara'da 49 tane müze bulunduğunu söyleyen Yüksel, Ankara'nın bir turizm kenti olması yolunda yatırım yapan Şahinler Gruba teşekkür etti. - Ankara/ Haymana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Günay: Alaçatı'daki Pazaryeri Camii, Kilise Olmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement