Güney Afrika'dan Suriyelilere Yardım - Son Dakika
Güncel

Güney Afrika'dan Suriyelilere Yardım

Güney Afrika\'dan Suriyelilere Yardım

Güney Afrika Cumhuriyeti "Cemiyetül Ulema" Kuruluşu Şanlıurfa'daki Suriyeli sığınmacılara yönelik gıda yardımında bulundu.

15.07.2014 13:06

Güney Afrika Cumhuriyeti "Cemiyetül Ulema" Kuruluşu ile Kimse Yok Mu Dermeği organizasyonuyla Şanlıurfa'ya yerleşen Suriyelilere gıda ve hijyen setinden oluşan 500 paket yardım malzemesi dağıtıldı. Dokuz kişiden oluşan Cemiyetül Ulema üyeleri Urfa'nın en sıcak günlerinde mahalleleri gezerek Suriyelilere kolileri kendi elleriyle dağıttı.

Cemiyet-Ül Ulema yetkilileri yardım dağıtımı ile ilgili yaptıkları açıklamada "Sıcak ve hastalıkların konuşulduğu bu günlerde gıdanın yanında hijyen paketinin de dağıtılması daha bir önem kazanmaktadır. Bu insanlar çok zor şartlarda yaşıyorlar. Bizler STK olarak kardeşlerimize nasıl yardımcı olabiliriz diye ülkemizde konuşuyoruz, üyelerimizle tartışıyoruz. Daha önce de gıda, battaniye gibi yardımlarımız olmuştu. Bu yıl sabun, deterjan, ıslak mendil, süt, diş fıçası vb. ürünlerden oluşan bir hijyen paketi ekleyerek, Kimse Yok Mu Derneği'nin organizatörlüğünde Suriyeli kardeşlerimize ulaştırdık" dedi.

Kimse Yok Mu Derneği Şube Müdürü Fevzi Şahin de yaptığı değerlendirmede "Bu insanların binlerce kilometre uzaktan gelip ülkemize yerleşen Suriyelilere yardım etmesi bizi duygulandırdı. Seferi olmalarına rağmen oruçlu olarak bu sıcakta bizimle dağıtım faaliyetine katılmaları takdire değer bir davranış. Kendilerine teşekkür ederim" diye konuştu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Güney Afrika'dan Suriyelilere Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement