Güney Kore Türkiye Kültür Karşılaştırmaları Sempozyumu - Son Dakika
Güncel

Güney Kore Türkiye Kültür Karşılaştırmaları Sempozyumu

Güney Kore Türkiye Kültür Karşılaştırmaları Sempozyumu

İÜ Avrasya Enstitüsü Müdürü Günay: "İki ülke arasında expo ile başlayan süreç, kalıcı ilişkilere doğru bir yol alacaktır"

14.11.2013 14:25

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Avrasya Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Bekir Günay, Güney Kore ile Türkiye arasında  İstanbul-Gyeongju Dünya Kültür EXPO 2013 ile başlayan sürecin kalıcı ilişkilere doğru yol alacağını söyledi.

Güney Kore'nin İstanbul Başkonsolosluğu ile İÜ Avrasya Enstitüsü tarafından "Güney Kore-Türkiye Kültür Karşılaştırmaları Sempozyumu" düzenlendi.

Sempozyumda konuşan Günay, Kore, Japonya, Çin'den oluşan uzak doğu coğrafyasının her zaman ilgi alanı olduğunu dile getirdi.

Kore ve Türkiye'nin tarihsel bağlarına değinen Günay, "Bu tarihi atmosferin akademik camiada birleşmesi daha da kalıcı boyuta doğru gidecektir. İki ülke arasında expo ile başlayan süreç, kalıcı ilişkilere doğru bir yol alacaktır" dedi.

Kore'nin İstanbul Başkonsolosu Jeon Tae Dong, iki ülke arasında tarihten gelen dostluk ve yakınlaşmanın devam edeceğinin altını çizerek, iki ülke halklarının kültürel etkinliklerle daha da kaynaşacağını anlattı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Güney Kore Türkiye Kültür Karşılaştırmaları Sempozyumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement