Guyana'da Kitty Camiisi'nin Halıları Yenilendi - Son Dakika
Güncel

Guyana'da Kitty Camiisi'nin Halıları Yenilendi

Guyana\'da Kitty Camiisi\'nin Halıları Yenilendi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Latin Amerika ülkelerinden Guyana’da bulunan Kitty Camiisi’nin halıları yenilendi.

08.02.2014 10:52

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Latin Amerika ülkelerinden Guyana'da bulunan Kitty Camiisi'nin halıları yenilendi.

Karayipler Topluluğu (CARICOM) üyesi Guyana ile kültürel işbirliği kapsamında başkent Georgetown'da bulunan Kitty Camiisi'nin eskiyen halıları, TİKA tarafından yenilenerek yeni bir görünüme kavuşturuldu. The Central Islamic Organisation of Guyana (CIOG) adlı sivil toplum örgütü işbirliğiyle gerçekleştirilen proje kapsamında TİKA tarafından, Kitty Camiisi'nin restorasyon çalışmalarına katkı sağlandı. Merkezi konumda bulunan ve bölgedeki Müslümanların sosyal ve kültürel amaçlı olarak da kullandığı Kitty Camii, halıların yenilenmesiyle ibadete açıldı.

Türkiye'den gönderilen halılar halkın geleneklerine göre yeniden temizlenip cami içine ve kadınlar için ayrılan aynı zamanda toplantı ve diğer etkinlikler için kullanılan bölüme serildi. Nüfusun yüzde 15'ini oluşturan Müslümanları temsil eden kuruluşlardan biri olan The Central Islamic Organisation of Guyana Sivil Toplum Örgütü yetkilileri desteklerinden dolayı TİKA'ya müteşekkir olduklarını belirterek bölge halkının memnuniyetini ilettiler.

Latin Amerika kıtasının kuzeyinde bulunan Guyana, çoğunluğu Hint ve Afrika kökenli insanlardan oluşan 750 bin nüfusu ile Surinam ve Uruguay'dan sonra kıtadaki en küçük 3. ülke olma özelliğini taşıyor. 1966 yılında bağımsızlığına kavuşan Guyana, 2006 yılında Karayipler Topluluğu Ortak Pazarı'na dahil oldu. Küçük bir nüfusa sahip Guyana, dışarıdan doğrudan yatırımlarla kalkınma girişimlerinde bulunuyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Guyana'da Kitty Camiisi'nin Halıları Yenilendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement