Habere Giden Gazeteci Gözaltına Alındı - Son Dakika
Güncel

Habere Giden Gazeteci Gözaltına Alındı

Habere Giden Gazeteci Gözaltına Alındı

Aydın'ın Çine İlçesi'nde yerel Çine Madran Gazetesi Yayın Yönetmeni Emin Aydın, evinde ölen ve 6 gün sonra cesedi bulunan 75 yaşındaki Sami Beyter'in haberini yapmak için gittiği Yolboyu Köyü'nde savcının talimatıyla gözaltına alındı.

12.10.2012 18:13

Aydın'ın Çine İlçesi'nde yerel Çine Madran Gazetesi Yayın Yönetmeni Emin Aydın, evinde ölen ve 6 gün sonra cesedi bulunan 75 yaşındaki Sami Beyter'in haberini yapmak için gittiği Yolboyu Köyü'nde savcının talimatıyla gözaltına alındı. Çektiği fotoğraflar sildirilen Emin Aydın, cenaze töreninden sonra serbest bırakıldı.

Emin Aydın, yaşlı bir kişinin evde ölü bulunmasıyla ilgili olarak Yolboyu Köyü'ne gittiğini, olay yeri bandının dışından fotoğraf çektiğini, ancak çalışmasının savcı Bekir Sel tarafından engellendiğini savundu. Savcının verdiği direktifler doğrultusunda jandarmanın kendisinden çektiği fotoğrafları silmesini istediğini kaydeden Aydın, şunları söyledi:

"Bunu da yaptım. Daha sonra yeni bir olay yeri bandı çekildi. Ben de bunun üzerine yeni fotoğraflar çektim. Bu kez savcının talimatıyla gözaltına alındım. Jandarma aracına bindirildiğim sırada Çine Kaymakamı Celalettin Cantürk'ü aradım. Olay yeri bandının dışından çalıştığımı, savcının tutumunun keyfi olduğunu, kanuni hakkı olan haber alma özgürlüğümün alınarak engellendiğini ve ilçede basın özgürlüğünün tehdit altında olduğunu söyledim. 13 yıllık gazeteciyim ilk kez, savcının talimatı ve etrafımı saran askerlerin baskısı ile bir fotoğrafım sildirildi ve yine ilk kez olay yeri fotoğrafı çektiğim için gözaltına alındım."

Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Suat Deniz, konuya ilişkin açıklama yaptı. Gazetecinin gözaltına alınmasını kınadıklarını belirten Suat Deniz, şöyle dedi:

"Bir haberin fotoğraflanması sırasında bir arkadaşımızın engellenmesi daha da vahimi gözaltına alınmasını, Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Aydın Temsilcisi ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Yüksek İstişare Kurulu Üyesi olarak hiç bir şekilde tasvip etmediğimi olaydan derin üzüntü duyduğumu belirtmek isterim. Basın mensuplarının görevi halkı doğru ve hızlı bilgilenmek olduğu hiç bir zaman unutulmamalıdır" dedi. - Aydın

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Habere Giden Gazeteci Gözaltına Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement