Hakkari'de Çadırda Açlık Grevi - Son Dakika
Güncel

Hakkari'de Çadırda Açlık Grevi

Hakkari\'de Çadırda Açlık Grevi

Hakkari'de tutuklu ve hükümlü aileleri, askeri operasyonlara dikkat çekmek ve Tunceli Pülümür İlçesi kırsalında çıkan çatışmalarda öldürülen 7 PKK'lı için 2 günlük açlık grevi başlattı.

02.05.2011 16:55

Hakkari'de tutuklu ve hükümlü aileleri, askeri operasyonlara dikkat çekmek ve Tunceli Pülümür İlçesi kırsalında çıkan çatışmalarda öldürülen 7 PKK'lı için 2 günlük açlık grevi başlattı. Açlık grevine Hakkari Belediye Başkanı BDP'li Fadıl Bedirhanoğlu, BDP'nin desteklediği bağımsız milletvekili adayı Adil Kurt ve BDP Hakkari İl Başkanı Orhan Koparan da destek verdi.

BDP İl Binası önünde bulunan Demokratik çözüm Çadırı'nda başlatılan açlık grevi nedeniyle tutuklu ve hükümlü aileleri adına basın açıklamasını okuyan İsmail Çiftçi, son dönemlerde yoğunlaşan baskılar, askeri ve siyasi operasyonlar ile öldürülen 7 PKK'lı için açlık grevine başladıklarını söyledi. Kürt sorunun barışçıl ve demokratik yöntemlerle çözüme kavuşması için büyük fedakarlıklar yapıldığını kaydeden Çiftçi şunları söyledi:

"Tek taraflı eylemsizlik kararı alınmıştır. Ancak tek taraflı eylemsizlik kararı olmasına rağmen, askeri ve siyasi imha operasyonları aralıksız devam etmiş, son olarak Dersim'de Kürt halkının 7 evladı yaşamını yitirmiştir. Evlatlarımız Dersim'de toprağa düşerken de, kentlerimizde siyasi imha operasyonları aralıksız devam etmiştir. Hakkari'de çoğunluğu parti yöneticisi olmak üzere 11 Kürt siyasetçisi tutuklanmıştır. Amacımız, Kürt halkı üzerinde sürdürülen askeri ve siyasi operasyonların son bulmasıdır. Kürt halkının meşru demokratik taleplerinin karşılanmasını istiyoruz. " - Hakkari

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hakkari'de Çadırda Açlık Grevi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement