Hakkari'de Dağa Çıkıp "Operasyonlar Dursun' Eylemi Yaptılar - Son Dakika
Güncel

Hakkari'de Dağa Çıkıp "Operasyonlar Dursun' Eylemi Yaptılar

Hakkari\'de Dağa Çıkıp "Operasyonlar Dursun\' Eylemi Yaptılar

Hakkari'de, Demokrasi Platformu, PKK'nın aldığı tek taraflı eylemsizlik kararına rağmen sürdürülen askeri operasyonlara dikkat çekmek için dağa çıkıp basın açıklaması yaptı.

12.04.2011 15:02

Hakkari'de 45 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu Demokrasi Platformu, PKK'nın aldığı tek taraflı eylemsizlik kararına rağmen sürdürülen askeri operasyonlara dikkat çekmek için dağa çıkıp basın açıklaması yaptı.

Hakkari'ye 7 kilometre uzaklıkta bulunan Bay köyü yakınındaki dağ yamacında Demokrasi Platformu tarafından düzenlenen basın açıklamasına, BDP'li Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, BDP İl Başkanı Orhan Koparan ve Bağımsız Milletvekili adayı Adil Kurt'un da aralarında bulunduğu yaklaşık 150 kişi katıldı. Yağmur altında yapılan basın açıklamasını İHD Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut, okudu. Akbulut, yarınların tarihini özgürce yaşamak ve yeni nesillere savaş, şiddet değil, barış ve huzur getirmek için kendilerini feda etmeye hazır olduklarını söyledi. Akbulut, şöyle konuştu:

"Bizler operasyonlara karşı yüreklerimizi, ne asker ne de gerilla ölmesin diye siper etmeye geldik. Bunun için bugün dağlara yürüdük. En kısa zamanda da Hakkari Demokrasi Platformu olarak Ankara'ya yürüyeceğiz. Bu yürüyüşümüz öncelikle operasyonların durdurulması, barış sürecinin başlatılması ve her bireyin, her düşüncenin, her halkın hak etmiş olduğu şekilde yaşayabilmesi için hakları, anayasal güvence altına alınıncaya kadar devam edecektir. Ülkemizde 30 yıldan beridir sürmekte olan çatışmalar sonucunda 40 bine yakın insanımız hayatını kaybetmiş, 400 köy yakılıp yıkılmış, 3 milyon insanımız yerinde yurdundan göç ettirilmiş, binlerce hektar orman yok edilmiş ve Kürtlerin yaşadığı coğrafyanın her karışının ekolojisi atılan bombaların etkisiyle alt üst edilmiştir. Şiddete sesiz kaldıkça kazanacak olanlar halk değil, silah tüccarları ve halk düşmanları olacağı muhakkaktır. Kardeşlerimizin, akrabalarımızın, arkadaşlarımızın, çocuklarımızın ölmemesi, birlikte barış içinde yaşayabilmesi için umarız deklere ettiğimiz bu eylemselliğimize kamuoyu da gerekli hassasiyeti gösterir. "

Yapılan basın açıklamasının ardından Demokrasi Platformu üyeleri el ele tutuşarak , barış halkası oluşturdu. Daha sonra oturma eyleminde bulunan topluluk, ellerinedeki 'Savaşa hayır barış hemen şimdi', 'operasyonlara son verilsin', 'Kardeş kavgasına son' yazılı döviz taşınıp Öcalan ve PKK lehine atılan sloganlar attı. kalabalık ardından da sessizce dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hakkari'de Dağa Çıkıp 'Operasyonlar Dursun' Eylemi Yaptılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement