Hakkari'de KCK Operasyonu: 11 Gözaltı - Son Dakika
Güncel

Hakkari'de KCK Operasyonu: 11 Gözaltı

Hakkari\'de KCK Operasyonu: 11 Gözaltı

Hakari'de Dün Gece Polisin Evlere Yaptığı Operasyonlarda 11 Kişi Gözaltına Alındı.

09.06.2010 12:07  Güncelleme: 13:59

HAKKARİ'de dün gece polisin evlere yaptığı operasyonlarda aralarında BDP Hakkari İl Başkanı M.Sıddık Akış'ın da aralırında bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı. Parti binasında yapılan aramalarda ise çok sayıda dökümana el konulduğu belirtildi. BDP'li Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, gözaltı gerekçesini bilmediklerin belirterek, "Eğer realiteler kabul edilirse bu sorun da çözülür, yakalamayla, öldürmeyle hiç bir yere varılmamış ve hiç bir sonuç alınmamıştır. Çünkü 40 yıllık tecrube bize net olarak bunu açıklıyor. 40 yıldır devletin uyguladığı şiddet hiç değişmedi ve sonuç getirmedi" dedi.

Hakkari Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, dün gece gec saatlerde belirlenen çeşitli adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlarda, BDP Hakkari İl Başkanı M.Sıddık Akış, BDP Genel Merkez yöneticilerinden İzzet Belge, BDP Merkez İlçe Başkanı Seyhan Şahin, BDP il yönetim kurulu üyeleri, Emine Akboğa, Hüsna Sağan, Fatma Duman, kapatılan DTP eski İl Başkanı Hivzullah Kansu, DTP Şemdinli eski ilçe Başkanı Emrullah Öztürk ile Tahir Koç, Hamdiye Çiftçi ve ismi öğrenilemeyen bir kişi gözaltına alındı. Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, gözaltı gerekçesini bilmediklerini, Kürt halkı üzerindeki şiddete dayalı uygulamaların da devam ettiğini söyledi. Belediye Başkanı Bedirhanoğlu, şöyle konuştu:

"1970'lerde kendini bilen ve bu davanın mücadelesini veren çok az sayıda insanlar vardı. O zamanlar bu insanlar, hepsi toplanıp cezaevlerine sokuldu. Bunun hemen akabinde 1970-80 arası her kesin tanık olduğu yüzbinlerce genç uyanışı başladı. Gençlik hareketleri ile gençler, özürlük müdacedelesi verdi. Yine bu dönemlerde askeri darbelerle Kürt halkı üzerinde terör estirdiler. Tututlamalar, işkencelerden geçirdiler. Faili meçhul cinayetler yaptılar. Bunun sonucunda insanlar da artık kendileri için hayatını zehir olduğunu görererek dağlara çıkmaya başladı. Bu hareketle büyüdü ve daha tehlikeli hale geldi. Şimdi gelinen sürecekte, Eğer birileri Türkiye adına bu yöntemleri uyguluyorsa, bunu dünya da bilsin, Türkiye halkı da bilsin bu Türkiye'nin yararına bir tavır ve mücadele değildir. Belli hegemomayalar, egemen güçlerin yaptığı bir uygulamadır. Bununla hiç bir sonuç alınmamıştır. Bundan sonra da sonuç alınmayacaktır. Eğer realiteler kabul edilirse bu sorun da çözülür, yakalamayla, öldürmeyle hiç bir yere varılmamış ve hiç bir sonuç alınmamıştır. Çünkü 40 yıllık tecrube bize net olarak bunu açıklıyor. 40 yıldır devletin uyguladığı şiddet hiç değişmedi ve sonuç getirmedi. 40 yıl kısa bir süre değil, gittikçe daha vahim durumlar ortaya çıktı. Kürt halkının hiç kimsenin özgürlüğünde, mülkünde, malında toprağında ve egemenliğinde gözü yoktur. Kürt halkının mücadelesi tamamen Allah'ın yarattığı gibi yaşama mücadelesidir. Bu esirgenirse, bu demek oluyor ki Allaha'a karşı bir savaş açmanın açık bir göstergesidir. Bunu yapmasınlar. Sayın Başbakan'a buradan çağrıda buluyorum. Eğer müslümanım diyorsa Allah'ın verdiğini hiç kimseden esirgemesin. Allah ona bu hakkı ve yetkiyi vermemiştir. Allah insanlara dili bütün alanlarda kullansınlar diye vermiştir. Kürt halkı da bunu istiyor. "

Hakkari'de gece saatlerinde evlere yapılan baskınlarda yapılan gözaltılardan sonra BDP İl binasında da arama yapıldığı belirtildi. Burada yapılan aramalarda ise çok sayada dökümana el konulduğu belirtilirken, gözaltına alınanlarla ilgili de öğlen saatlerinde basın açıklaması yapılacağı belirtildi.

Behçet DALMAZ/ HAKKARİ, DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hakkari'de KCK Operasyonu: 11 Gözaltı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement