Hakkari'de Kültür Merkezine Davul- Zurnalı Açılış - Son Dakika
Güncel

Hakkari'de Kültür Merkezine Davul- Zurnalı Açılış

Hakkari\'de Kültür Merkezine Davul- Zurnalı Açılış

Hakkari'de, Belediye bünyesinde kurulan, 'Fekiye Teyran Kültür ve Sanat Merkezi', yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı davul- zurnalı coşkulu törenle hizmete açıldı.

04.12.2011 15:42

Hakkari'de, Belediye bünyesinde kurulan, 'Fekiye Teyran Kültür ve Sanat Merkezi', yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı davul- zurnalı coşkulu törenle hizmete açıldı. Türkçe- Kürtçe tabelaların asıldığı Kültür Merkezi'nin açılışında konuşan Belediye Başkanı BDP'li Fadıl Bedirhanoğlu, "Bir halkın kimliği olacaksa, bu ancak kültür ve sanatla güzelleşir. Bir birey için anadili kadar önemli olan başka bir şey de kültürüdür. Bugün bu konuda küçük bir adım attık" dedi.

Hakkari'de halkın kültür ve sanat alanında artan ihtiyaçlarını karşılamaya dönük olarak Belediye tarafından yapılan 'Fekiye Teyran Kültür ve Sanat Merkezi', bugün törenle hizmete açıldı. Toplanan binlerce kişi, burada davul- zurna eşliğinde halaylar çekti. Açılış saatine yaklaşılmasıyla birlikte kalabalığın sayısı giderek arttı. Binanın açılışına Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, BDP İl Başkanı Mehmet Sıddık Yıldırım, Hakkari Barış Anneleri İnisiyatifi, Yüksekova eski Belediye Başkanı Ruken Yetişkin'in yanı sıra ilde bulunan çeşitli STÖ temsilcileri ile Yüksekova ve Çukurca'dan BDP'li yöneticiler katıldı.

Kültür Merkezi'nin açılış kurdelesi, 'Barış Anneleri' tarafından kesildi.

Kurdele kesiminin ardından Kültür Merkezi'nin içini gezen BDP'liler ve buradan toplu halde konser alına geçti. Konser alanına ise, Kürtçe ve Türkçe, 'Hepimiz KCK'lıyız', 'İmralı tecridine son' pankartları ile Yıldırım Ayhan ve Aydın Erdem'in posterleri asıldı. Burada Kürtçe konuşan Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, Hakkari halkının birçok şeyden mahrum bırakıldığını, bunlardan bir tanesinin de bir halkın anadili kadar önemli olan kültür ve sanatı olduğunu söyledi. Bedirhanoğlu, "Bir halkın kimliği olacaksa, bu ancak kültür ve sanatla güzelleşir. Bir birey için anadili kadar önemli olan başka bir şey de kültürüdür. Bugün bu konuda küçük bir adım attık. Ama daha büyüklerini atmak içinde çalışmalarımız devam ediyor. Hizmete açtığımız bu Kültür Merkezi'ne Fekiye Teyran adını verdik. Feyike Teyran biliyorsunuz Hakkarili ve ünlü şair- düşünürdü. Kuşların dilinde de anladığı için ona Fekiye Teyran diyorlardı 'Adı, Kürtçe kelime manası olarak 'kuşların hocası, üstadı manasına geliyor). 1936 yılında il olan Hakkari'de ilk kez Belediye bünyüsinde gençlerin yararlanabilecei Kültür Sanat Merkezi açıldı. Bu bir başlangıçtır. Sonu da gelecektir" dedi.

Belediye Başkanı Bedirhanoğlu, Belediye olarak yaptıkları hizmetleri de anlatarak, "Belediye olarak halkımızdan 6 milyon TL alacaklıyız. Lütfen bizi devlete muhtaç etmeyin de belediyeye olan borcunuzu ödeyin. Ödeyin ki biz de sizlere daha büyük hizmetler sunalım" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, yerel sanatçıların yanı sıra Koma Gulen Xerzan, Rojbin ve Kadir Çat'ın seslendirdiği Kürtçe şarkılar eşliğinde çekilen halaylarla devam etti. - Hakkari

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hakkari'de Kültür Merkezine Davul- Zurnalı Açılış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement