Hakkari'deki 42 Stk'dan Çağrı: Operasyon ve Ölümler Son Bulsun - Son Dakika
Güncel

Hakkari'deki 42 Stk'dan Çağrı: Operasyon ve Ölümler Son Bulsun

Hakkari\'deki 42 Stk\'dan Çağrı: Operasyon ve Ölümler Son Bulsun

Hakkari'de 42 Sivil Toplum Örgütü'nün bir araya gelerek oluşturduğu Demokrasi Platformu, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Kuzey Irak'ta yapılan hava harekatlarını durdurulması için çağrıda bulundu.

27.08.2011 16:30

Hakkari'de 42 Sivil Toplum Örgütü'nün bir araya gelerek oluşturduğu Demokrasi Platformu, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Kuzey Irak'ta yapılan hava harekatlarını durdurulması için çağrıda bulundu. Çözüm önerilerini sıralayan İHD Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut, "Telafisi mümkün olmayan sınanmış kanlı yoldan vazgeçin. Hiçbir halkın diğerinden üstün sayılmadığı eşitlikçi, özgürlükçü, çoğulcu, demokratik bir anayasa, farklı kesim ve Kürt temsilcileri ile birlikte hazırlanmalıdır. Her iki taraf silahını susturmalıdır. Çözüm adresi olarak siyaset alanı ve müzakereler esasa alınmalıdır" dedi.

İHD Hakkari Şubesi'nde yapılan basın açıklamasına, BDP'li Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, BDP İl Başkanı Orhan Koparan ve demokrasi platformu üyeleri katıldı. Basın açıklaması, İHD Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut tarafından okundu. Çözüm önerilerine başta hükümet yetkilileri ile ana muhalefet partisi, BDP ve PKK'nın olumlu yanıt vermesini beklediklerini belirten Akbulut şöyle konuştu:

"Hakkari Demokrasi Platformu bileşenleri olarak ülkenin içerisine girdiği çatışmalı süreçten çıkmasını ve barışın yaşam bulmasını istiyoruz. Bu çağrımıza, Türkiye'de barışı isteyen herkesimin de destek vermesini istiyoruz. Çözüm önerilerimiz; ölümleri ve operasyonları durdurun. Bu telafisi mümkün olmayan sınanmış kanlı yoldan vazgeçin. Hiç bir halkın diğerinden üstün sayılmadığı eşitlikçi, özgürlükçü, çoğulcu, demokratik bir anayasa farklı kesim ve Kürt temsilcileri ile birlikte hazırlanmalıdır. Her iki taraf silahını susturmalıdır. Çözüm adresi olarak siyaset alanı ve müzakereler esasa alınmalıdır. Siyasi alandaki tıkanıklık, diyalog ile aşılmalı ve savaşın kanalları kapatılmalıdır. İnsan haklarını esas almayan hiç bir çözüm kalıcı olmayacak ve insanlığa hizmet etmeyecektir. çözümü, öldürmeye endekslemiş bir zihniyet, bu ülkeyi bölmekten, kan ve baruta gömmekten başka bir işe yaramayacaktır. Türk basını da savaş çığırtkanlığından vazgeçmeli ve meslek ahlakını hatırlamalıdır. "

Şiddetin geldiği aşamanın Türk ve Kürt halklarını karşı karşıya getirdiğini de belirten İHD Şube Başkanı Akbulut, tüm bunların ülkeyi iç savaşa sürüklediğini söyledi. Akbulut, "Böylesi bir tabloyu görmememiz için bir an önce bu şiddetin sona ermesi gerekmeketidir. Yüz yıllardır birlikte yaşayan Kürt ve Türk halklarını bir birlerine düşürmeye hiç bir siyasi iktidardın hakkı yoktur. Türkiye'deki tüm halklar bu savaştan ciddi zarar görmekte ve genel kamu oyunda bu savaşın bitmesini istemektedir. Artık başka çocuklarımızın, gençlerimizin ve kim olusa olsun insanlarımızın ölmemesi için barış içerisinde yaşamaktan başka bir yol olmadığına inanıyoruz. Her ölüm, geleceğe kin, nefret ve öfke tohumları ekmekten başka bir işe yaramayacaktır" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hakkari'deki 42 Stk'dan Çağrı: Operasyon ve Ölümler Son Bulsun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement