Hakkari Emniyet Müdürlüğü'nden Engellilere Jest - Son Dakika
Güncel

Hakkari Emniyet Müdürlüğü'nden Engellilere Jest

Hakkari Emniyet Müdürlüğü\'nden Engellilere Jest

Hakkari'de, İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 10- 16 Mayıs Engelliler Haftası münasabetiyle 'Hayata dokun' projesi kapsamında bir program düzenlendi.

15.05.2015 11:58

Hakkari'de, İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 10- 16 Mayıs Engelliler Haftası münasabetiyle 'Hayata dokun' projesi kapsamında bir program düzenlendi. Programda, 20 engelliye tekerlekli sandalye ile 10 işitme engelliye katlanabilir baston ve kabartma yazılı hikaye kitapları hediye edildi.

Hakkari Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Toplum Destekli Polislik Şubesi tarafından Engelliler Haftası nedeniyle 'Hayata Dokun' projesi kapsamında Hakkari Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne ait Atatürk Kültür Merkezi'nde bir program düzenlendi. Programa, Hakkari Valisi Yakup Canbolat, Hakkari Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan, Bedensel Engelliler Derneği Şube Başkanı Mesut Keskin, Şoförler ve Otomobilciler Derneği Başkanı Abdi Aslan, engelliler ve ailleri katıldı. Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan programda engellilerle ilgili sinevizyon gösterimi yapıldı.

Engelli çocukların sunduğu çeşitli etkinlikler ise duygulu anların yaşanmasına neden oldu. Bedensel Engelliler Derneği Şube Başkanı Keskin, hafta nedeniyle kendilerini unutmayan Hakkari Valisi, Emniyet Müdürü ve Jandarma Komutanına teşekkür etti. Emniyet Müdürü Resul Holoğlu ise Emniyet Müdürlüğü olarak kamu düzeninin korunması ve halkın huzurlu, mutlu bir şekilde yaşayabilmesi için yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirterek şunları söyledi:

"Geleceğimizin mimarı olacak öğrencilerimizin ve gençlerimizin eğitimlerine destek olmak ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak için sosyal, kültürel ve sportif alanlarda birçok önemli projeye valimizin de desteğiyle hayata geçirdik. Engelli gençlerimizin hayatlarını kolaylaştırmak için de 10 görme engelli kardeşimize katlanabilir baston ve 40 adet kabartma yazılı hikaye kitabı, 20 İşitme engelli gencimize işitme cihazı, 20 yürüme engeli gencimize en uygun özelliklerde tekerlekli sandalye gibi gerekli olan tıbbi malzemelerin temini sağlanmıştır. Ayrıca, Hakkari Üniversitesi ve Esnaf Sanatkarlar Odası ile işbirliği yapılarak engelli gençlerimize uygulamalı girişimcilik sertifika eğitimi verilmiştir. Bu bağlamda kendi işletme müesseselerini başvurmaları halinde devlet tarafından 30 bin TL destekleme ve 70 bin TL'ye kadar faizsiz kredi imnkanı sağlanmaktadır.Gençlerimzin böylelikle ekonomik özgürlüklerini sağlayarak, hayata daha sıkı bir şekilde bağlanmaları temennimizdir."

Hakkari Valisi Yakup Canpolat ise "Onlar bizim annemiz, bacımız, kardeşlerimiz, ablalarımızdır. Onlar bizim canımızdan bir parçadır. Onlar hayatın bir parçası, hatta hayatın ta kendisidir" dedi. - Hakkari

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hakkari Emniyet Müdürlüğü'nden Engellilere Jest - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement