Beyaz Saray: Esad'ın Saldırıları 'İğrenç' ve 'Ahlaksız' - Son Dakika
Güncel

Beyaz Saray: Esad'ın Saldırıları 'İğrenç' ve 'Ahlaksız'

ABD yönetimi, Suriye'nin Halep kentine yönelik hava saldırılarını kınadı ve bunların Esad rejiminin "iğrenç ve ahlaksız taktiklerinin" örneği olduğunu söyledi.

29.04.2016 01:29  Güncelleme: 11:01

ABD yönetimi, Suriye'nin Halep kentinde son 24 saatte muhaliflere düzenlenen hava saldırılarını kınadı ve bunların Esad rejiminin "iğrenç ve ahlaksız taktiklerinin" örneği olduğunu bildirdi.

"BOMBARDIMAN DALGASINI KINIYORUZ"

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, günlük basın toplantısında Halep'teki saldırılara ilişkin soruyu yanıtladı.

Earnest, "Halep'te son 24 saatte 60'tan fazla kişinin ölümüne neden olan hava saldırıları ve bombardıman dalgasını şiddetle kınıyoruz." dedi.

"KENTTEKİ SON ÇOCUK DOKTORU ÖLDÜ"

Özellikle Sınır Tanımayan Doktorlar örgütüne ait bir hastaneye düzenlenen saldırı karşısında dehşete düştüklerini vurgulayan Earnest, burada en az 14 hasta ile 3 doktorun hayatını kaybettiğini, doktorlardan birinin kentteki son çocuk doktoru olduğunu söyledi.

"İLK MÜDAHALE EKİPLERİNE SALDIRI"

Rejimin geçen hafta boyunca sivil savunma birlikleri dahil olmak üzere birçok hedefe saldırılar düzenlediğini kaydeden Earnest, "Bu Esad rejiminin ilk müdahale ekiplerine yönelik saldırılarının iğrenç bir örneğine gayet iyi uyuyor." diye konuştu.

Earnest, rejim güçlerinin birçok olayda saldırı düzenledikleri yeri ilk müdahale ekiplerinin yardım için gitmesiyle bir kez daha vurduğunu, bugüne kadar bu tür durumlarda 100'den fazla ilk müdahale görevlisinin yaşamını yitirdiğini ifade etti.

"İĞRENÇ, AHLAKSIZ VE TUTARLI"

Earnest, "Bu taktikler iğrenç, ahlaksız ve maalesef bir süredir Esed rejiminin yaptığı eylemlerle oldukça tutarlı." değerlendirmesinde bulundu.

Saldırılarla Suriye'de taraflar arasında varılan çatışmaların durdurulması anlaşmasının ihlal edildiğini dile getiren Earnest, durumun Cenevre'deki bir süre önce kesilen siyasi görüşmelere ve insani yardımlara da olumsuz etki yaptığına işaret etti.

RUSYA'YA ÇATIŞMALARI DURDURMA ÇAĞRISI

Earnest, Rusya'ya da çağrı yaparak, Esad rejimi üzerindeki nüfuzunu kullanmasını ve rejimin çatışmaların durdurulması anlaşmasına uymasını sağlamasını istedi. Beyaz Saray Sözcüsü, ayrıca tarafların bir an önce Cenevre'deki görüşmelere dönmesini desteklediklerini dile getirdi.

Beyaz Saray: Esad\'ın Saldırıları \'İğrenç\' ve \'Ahlaksız\'
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Beyaz Saray: Esad'ın Saldırıları 'İğrenç' ve 'Ahlaksız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • 1ol: Sadece başlığı okudum..... 0 0 Yanıtla

Advertisement