Halk Oylamasına Doğru - Son Dakika
Güncel

Halk Oylamasına Doğru

Halk Oylamasına Doğru

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Hacı Özkan, "16 Nisan'da Allah'ın izniyle milletimiz, 'Evet' diyecek ve dünya lideri olacak yeni Türkiye'nin inşası, aynı günün akşamı saat 17.00'den sonra yoluna devam edecek.

06.03.2017 14:27

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Hacı Özkan, "16 Nisan'da Allah'ın izniyle milletimiz, 'Evet' diyecek ve dünya lideri olacak yeni Türkiye'nin inşası, aynı günün akşamı saat 17.00'den sonra yoluna devam edecek." dedi.

Özkan, AK Parti Mersin İl Başkanlığınca bir restoranda düzenlenen basınla buluşma toplantısında, Türkiye geliştikçe, iç ve dış mihrakların ülkenin önüne çeşitli engeller koymaya çalıştığını söyledi.

Ülkenin ilerlemesinin, 17-25 Aralık'ta, 6-7 Ekim olaylarında ve 15 Temmuz'daki darbe girişimiyle kesilmeye çalışıldığını belirten Özkan, 16 Nisan'da halk oylamasına sunulacak olan anayasa değişikliğinin, darbelere ve hükümet krizlerine son vereceğini vurguladı.

Özkan, daha fazla birliğe, beraberliğe ve kardeşliğe ihtiyaç duyulduğunu ifade ederek, "16 Nisan'da Allah'ın izniyle milletimiz, 'Evet' diyecek ve dünya lideri olacak yeni Türkiye'nin inşası, aynı günün akşamı saat 17.00'den sonra yoluna devam edecek. Ülkemiz, Allah'ın izniyle kısa zaman sonra dünyanın lider ülkesi olacak ve dünyaya yön verecektir." diye konuştu.

Yeni anayasada seçilme yaşının 18'e düşürülmesine de değinen Özkan, "Bugün ülkemizde 16 ile 24 yaş grubu insanlar, ülke nüfusumuzun yüzde 17'sini karşılıyor. Yani 13 milyon seçmen. Ülkemizin yüzde 17'sini temsil eden ve 13 milyon seçmen olan gençliğin, TBMM'de yer alması gerekmiyor mu?" ifadesini kullandı.

AK Parti Mersin Milletvekili Yılmaz Tezcan da başta annelerin olmak üzere tüm kadınların 8 Mart Kadınlar Günü'nü kutlayarak, kadın gazetecileri de tebrik etti.

Tezcan, 15 Temmuz darbe girişimiyle, ülkenin bağımsızlığının ve geleceğinin karanlığa sürüklenmeye çalışıldığına dikkati çekerek, darbe girişimi sürecinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duruşuyla milletinin önderliğini yaptığını aktardı.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin, bir rejim değişikliği değil, sistem değişikliği olduğunu vurgulayan Tezcan, "Demokrasiden, insan haklarından, bağımsızlıktan kimsenin korkmaması lazım. Biz, demokratik bir ülkeysek ki dünyaya baktığımızda en demokratik ülkelerin başında biz geliyoruz. Çünkü Cumhurbaşkanımızı da halkın oylamasıyla, millete giderek seçtik. Bundan sonraki süreçte de inşallah hem cumhurbaşkanını, hem bakanları, hem milletvekillerini, yasama, yürütme erkinin tamamını milletin kendisi seçmiş olacak." diye konuştu.

AK Parti Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın ise Türk milletinin, Anadolu topraklarında yüzlerce yıldır bağımsızlık mücadelesi verdiğini belirterek, "Bu millet olduğu sürece, kardeşliği olduğu sürece bu coğrafyada Allah'ın izniyle kıyamete kadar yaşayacağız. Her etnik kökenden, her mezhepten kardeşlerimizle beraber, bir renk edasıyla, hep beraber yaşamışız, et ve kemik olmuşuz." dedi.

İl Başkanı Cesim Ercik de halk oylaması sürecinde basın mensuplarıyla bir araya gelmeyi hedefledikleri için buluşmayı tertiplediklerini ifade ederek, şunlara dile getirdi:

"Cumhurbaşkanı hükümet sisteminde yüzde 49 alan bir partinin, ülkeyi yönetmesi mümkün değil. Yüzde 50+1 ile bu ülkeyi yönetmesi gerekiyor. Bundan sonraki süreçte uzlaşı kültürü tam anlamıyla bu ülkeye yerleşmiş olacak. Bundan sonraki süreci bir AK Parti süreci olarak görmeyip, ülkenin menfaatleri doğrultusunda, hangi partili olursa olsun, biz herkesin kapısını çalacağız. Bu süreçte, bizi kapıdan kovsalar dahi, kendi fikirlerimizi vatandaşlarımıza net bir şekilde anlatmaya çalışacağız."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Halk Oylamasına Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement