Halkın Gündemi'nin Konuğu Can Ataklı Oldu - Son Dakika
Güncel

Halkın Gündemi'nin Konuğu Can Ataklı Oldu

Halkın Gündemi\'nin Konuğu Can Ataklı Oldu

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 'Halkın Gündemi' etkinliğinin konuğu gazeteci Can Ataklı oldu.

23.09.2012 17:03

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 'Halkın Gündemi' etkinliğinin konuğu gazeteci Can Ataklı oldu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı'nın düzenlediği "Halkın Gündemi" etkinliği, usta isimleri vatandaşlarla bir araya getirmeye devam ediyor. Son olarak gazeteci-yazar Can Ataklı, Antalyalılarla bir araya gelerek gündeme ilişkin görüşlerini ifade edip, katılımcıların sorularını cevapladı.

Antalya Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenen söyleşiye vatandaşlar çok yoğun ilgi gösterdi. Merdiven boşluklarının bile dolduğu salonda bazı vatandaşlar söyleşiyi sahneden izledi.

Gazeteci Can Ataklı, 12 Eylül'den sonra yaratılan bir nesil olduğunu belirterek, bu neslin her türlü milli manevi değerlerden uzak, vatan sevgisi ve bilinci olmayan gençlerden oluştuğuna dikkat çekti.

Bu neslin yaşam biçiminin televizyonla desteklendiğini ifade eden Ataklı, "Şu anda maalesef çok bilgisiz ve bilinçsiz bir gençlikle karşı karşıyayız. Pek çok gencimiz çok kısa cümlelerle fikir sahibi oluyorlar. Onlara öyle bir dünya çizildi ki 'Sen yaşamana bak. Geri kalanı seni ilgilendirmez' denildi. Bu belki en büyük tehlikemiz" dedi.

ÜNİVERSİTELER SESSİZ

Son 10 yıldır üniversitelerin hiçbir konuda fikir beyan etmediklerinin altını çizen Can Ataklı, üniversitelerde olay olmadığını söyledi. Ataklı, "Üniversiteli olmak kavramı vardı bütün dünyada. İçi heyecan, coşku dolu demekti üniversiteli. Ama bugünün gençliğinde maalesef o coşku yok. Direnmiyor, karşı çıkmıyor. Çünkü onlara kendilerini kurtarmaları, başlarını belaya sokmamaları öğretildi. Gençlerin kafasını iyice incelttiler. Şu anda kimse karşı çıkmıyor, sorgulamıyor" ifadesini kullandı.

AYDIN İHANETİ VAR

300 askerin ceza gördüğünü dile getiren Can Ataklı, bazı komutanların ağırlaştırılmış müebbet cezaları aldığını hatırlattı. Ataklı, "Ağırlaştırılmış müebbet İmralı'dakinde var. Bir de artık generallere verdiler. Bu bir dönüm noktasıdır. 5 yıldan beri Türkiye'de anti asker, anti darbe propagandası yapıldı. Son 10 yıldır da aydın ihaneti ile karşı karşıyayız. Sorun aslında bu aydınların menfaatler karşılığında kendilerini kiralamalarından kaynaklanıyor. Türkiye'nin gerçek anlamda üreten, öğrenen ve öğreten bilimden nasibini almış aydınlık insanları mutlaka bu karanlığı yırtacak" diye konuştu.

Yerel seçimlerin yaklaştığına dikkat çeken Can Ataklı, bu seçimlerde Antalya gibi bir kalelerin korunması gerektiğini söyledi. Ataklı, "Yerel seçimlerde Antalya, iktidarda bir travma yarattı. Önümüzdeki yerel seçimlerde Antalya'ya çok yüklenecekler. Antalya'yı kazanmak için saldıracaklar. Vaatlere kanmamak gerekiyor" dedi.

Konuşmasının ardından Can Ataklı'ya, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın çiçek vererek teşekkür etti. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Halkın Gündemi'nin Konuğu Can Ataklı Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement