Hanedan Mensuplarından Mevlana Müzesi'ne Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Hanedan Mensuplarından Mevlana Müzesi'ne Ziyaret

Hanedan Mensuplarından Mevlana Müzesi\'ne Ziyaret

Şeb-i Arus törenleri için Konya'ya giden II. Abdülhamit Han, Sultan Reşat Han ve Abdülmecit Han'ın torunları, Mevlana Müzesi'ni ziyaret etti.

17.12.2013 13:24  Güncelleme: 13:31

Şeb-i Arus Törenleri'ne katılmak üzere Konya'ya gelen II. Abdülhamit Han, Sultan Reşat Han ve Abdülmecit Han'ın torunları, Mevlana Müzesi'ni ziyaret etti.

740. Vuslat Yıldönümü törenleri için Konya'ya gelen hanedan mensuplarının gezisine; Sultan II. Abdülhamit Han'ın torunu Şehzade Harun Efendi, şehzadeler Cengiz Efendi, Ömer Efendi, Osman Selahattin Efendi, Ziyaettin Efendi, Selim Cem Efendi, Selim Efendi, Osman Orhan Osmanoğlu Efendi, Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu Efendi, Avustralya'dan gelen Leyla ve Nurhan Sultan ve Namık Efendi ile aile mensupları katıldı. Hanedan mensupları Mevlana Müzesi'ni gezerek dua etti.

Sultan II. Abdülhamit Han'ın torunlarından Abdülhamit Kayıhan Osmanoğlu yaptığı açıklamada,

"Devlet büyüklerimizin daveti üzerine Şeb-i Arus Törenleri'ne katılmak üzere Konya'ya geldik. Biz de tabii ki çok mutluyuz, aile ile birlikte olmaktan. Bir an önce törenlerin başlamasını ve halkımızla bir araya gelmeyi istiyoruz. İnşallah bu tür organizasyonlar sürekli olur ve Osmanoğlu ailesi bir araya gelir, bunları ümit ediyoruz. Bizim tabii ki hoşumuza gidiyor. Onlardan Allah razı olsun sağolsunlar. Bizim kuzenlerimiz, Abdülhamit Han'ın, Reşat Han'ın torunları burada, aile büyüklerimiz burada. Osmanoğlu'nun Türkiye'deki aile reisi burada" dedi.

Şehzade Selim Cem Efendi ise, Hz. Mevlana'nın bir din adamı olduğunu ve Avrupa'da çok fazla tanındığını bildiğini söyledi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hanedan Mensuplarından Mevlana Müzesi'ne Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement