Hayaline Kavuşan Engelli Genç Mutluluktan Uçuyor - Son Dakika
Güncel

Hayaline Kavuşan Engelli Genç Mutluluktan Uçuyor

Hayaline Kavuşan Engelli Genç Mutluluktan Uçuyor

Hatay'ın Hassa ilçesinde yaşayan ve yüzde 92 engelli olan Oğuzhan Yılmaz, sosyal paylaşım sitesinde yayınlanan videosuyla Vali Hüseyin Avni Mutlu'ya ulaşıp İstanbul'a giderek hayalini gerçekleştirdi.

03.01.2014 14:30

Hatay'ın Hassa ilçesinde yaşayan ve yüzde 92 engelli olan Oğuzhan Yılmaz, sosyal paylaşım sitesinde yayınlanan videosuyla Vali Hüseyin Avni Mutlu'ya ulaşıp İstanbul'a giderek hayalini gerçekleştirdi. 12 yıl önce babasını kaybeden Oğuzhan, yeniden hayata bağlanmanın mutluluğunu ailesi ve arkadaşlarıyla yaşadı.

Lise öğrencisi Oğuzhan Yılmaz'ın hayali, sosyal paylaşım siteleri üzerinde sokak röportajları yapan Sarı Mikrofon Özkan Bozkurt sayesinde gerçekleşti. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, sosyal paylaşım sitesinde yayınlanan videoyu görünce Özkan Bozkurt'la bağlantıya geçti. Oğuzhan Yılmaz masrafları karşılanarak İstanbul'a çağrıldı. Ziyaretin Oğuzhan Yılmaz'ın doğum gününe denk gelmesi sebebiyle sohbetin sonlarına doğru bir de sürpriz doğum günü pastası getirildi. Sürprizi görünce büyük mutluluk yaşayan Oğuzhan, pastasını Vali Mutlu ile birlikte kesti. Sarı Mikrofon ekibiyle Galatasaray- Trabzonspor maçına da giden Oğuzhan, maç öncesinde Galatasaraylı futbolcu Selçuk İnan'la görüşüp imzalı formasını aldı. Oğuzhan maç boyunca tezahürat yaptı.

Oğuzhan, memleketi Hatay'ın Hassa ilçesine döndükten sonra mutluluğunu ailesi ve arkadaşlarıyla paylaştı. Anne Hatice Yılmaz, Oğuzhan'ın İstanbul dönüşünde çok mutlu olduğunu, hayata yeniden bağlandığını belirterek, "Oğuzhan'ın hayali gerçekleşti. Allah tüm engellilerin hayalini gerçekleştirsin. Hepsine nasip etsin. Hayatında 5 yıl daha gençleşti. Oğuzhan'ın babası 12 yıl önce kazadan öldü. Ama hayali gerçekleşince daha bir hayata bağlandı, mutlu oldu çocuğum. Valimize teşekkür ediyoruz, Allah razı olsun" dedi.

Hassa Lisesi 4. sınıfta okuyan Oğuzhan Yılmaz, arkadaşları tarafından da çok seviliyor. Oğuzhan, sevincini dile getirmekte güçlük çekti.

Arkadaşları ise Oğuzhan'ın en büyük hayalinin İstanbul'a gitmek ve Galatasaray maçını izlemek olduğunu belirterek, "Takımdaki oyuncuları hayal ediyordu. Onlarla konuşmak, imzalı formalarını almak, fotoğrafları olsun istiyordu" dediler.

Edebiyat öğretmeni Mehmet Fatih Bozkurt, "Oğuzhan bize hayatın farklı tatlarını, renklerini öğretiyor. Oğuzhan ile biz bazı şeyleri öğrendik, aslında paylaşmayı, insanlığı, hayattan farklı tat almayı öğrendik. Tüm okulumuzda, sınıfımızda Oğuzhan sevilen bir öğrenci. Sadece sıradan bir engelli arkadaş olarak bakmıyoruz, bize çok şey kattı" diye konuştu. - HATAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hayaline Kavuşan Engelli Genç Mutluluktan Uçuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement