Hayvan Pazarında Kesim Yeri Muamması - Son Dakika
Güncel

Hayvan Pazarında Kesim Yeri Muamması

Hayvan Pazarında Kesim Yeri Muamması

Şanlıurfa'nın Eyyübiye İlçe Belediyesi'ne bağlı Hayvan Pazarında mezbahanenin bulunmaması vatandaşı mağdur ediyor.

10.09.2015 11:22

Eyyübiye Belediyesine bağlı Yeni Hayvan Pazarında adak kesim yeri diye tabir edilen yerlerin kapatılmasından sonra ortaya çıkan manzara ise son derece hijyenden yoksun ve kötü bir görüntü oluşturuyor.

Hiçbir düzenlemenin yapılmadığı yerlerde yapılan kesimler etrafa kötü kokular yayıyor. Kesim sonrası ortaya çıkan atıklar ise olduğu yere bırakılıyor.

Eyyübiye Belediyesi Başkan Yardımcısı Necmeddin Sağlam, "Şanlıurfa Havyan Pazarı Eyyübiye ilçe sınırları içerisinde olduğu için Urfa büyükşehir olduktan yaklaşık yedi ay sonra bize devredildi. O bölgenin temizliği ve zabıta kontrolü ile ilgili çalışmalar yaptık. Fakat bizden bir kaç yıl önce Fakıbaba döneminde orada yapılmış bir mezbahane vardı." dedi.

SAĞLAM: MEZBAHANE HİZMETE GİRMESİNİ BEKLİYORUZ

Daha sonra büyükşehir belediyesinin oradaki mezbahaneyi ihaleye çıkardığını belirten Sağlam, "Bir firma bunu aldı ve o süreç devam ediyor. Bundan sonraki süreçte bütün kesimler o mezbahanede yapılmak zorunda. Fakat vatandaşların günlük adak kesimi ile ilgili orada küçük bir düzenleme yaptık ve buna izin verdik. Fakat oranın kontrolü sadece Eyyübiye Belediyesi ile ilgili bir durum değildir. Oranın kontrolünü tarım müdürlüğü ve çevre müdürlüğü ile sağlamak zorundayız. Oraya giren hayvanları tarım müdürlüğü, çevreyi çevre müdürlüğü işin idari ve zabıta kısmı bizde. Bazen istemediğimiz halde orada bir takım kaçak kesimler yapılıyor. Ama bu kesimlere bizim zabıta ekipleri anında müdahale ediyor. Bu müdahalelerde gerginlik yaşadık ve zabıta arkadaşlarımız yaralandı. Biz bunlara rağmen kontrollerimize devam ediyoruz. Umut ediyoruz ki en kısa sürede mezbahane hizmete girerse biz adak yerlerini kapatacağız. Daha sonra tüm kesimler orada hijyenik bir şekilde yapılacak. Adak için izin verdiğimiz yerde sadece adak kesilmediğini görünce orayı da mühürledik. Fakat bu yerin merkeze uzak diye buna izin verdik biz. Gidip gelmenin sıkıntılı olduğu için. İşte istismar olunca oraları mühürledik. Fakat kapatmak bir çözüm değil. Açmamız da doğru değil. Doğru olan mezbahanenin bir an önce hayata geçirilmesi. Burada iş büyükşehir belediyesine kalıyor." diye konuştu.

'SORUMLULUK HEM BELEDİYEDE HEM DE İL MÜDÜRLÜĞÜNDE'

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri ile yaptığımız görüşmelerde ise, "Adak diye bir kesim yeri olamaz. Kesimler resmi onay almış mezbahanelerde yapılır. Adak dediğimiz vatandaşın kendine aldığı ve bahçesinde kestiği zaman buna çok bir engel yok. Ama bir yerde birden fazla kesim yapılıp burası adak yeridir diyorsun. Böyle yerler kesimhanedir. Biz bu konuda defalarca belediyeyi uyardık ve engellenmesi lazım olduğunu söyledik. Ama çok yapacak bir şey yok. Bu konuda sorumluluk hem belediyede hem de tarım il müdürlüğündedir." dedi.

KESİM YERİNİN AÇILMASINI BEKLİYORLAR

Alanda kesim yapanlar ise buranın biran önce açılmasını istediler. İşte kesim yapanların görüşleri:

Enver Ataş: Kesim yerimiz bir huzursuzluktan dolayı mühürlendi. Biz belediye gittik ve açılması talebinde bulunduk. Fakat bir sonuç alamadık. Mağduriyetimiz devam ediyor. Adak kurban kesecek olanlar burada zor şartlarda kesiyorlar. Bu kesimlerden dolayı mezat pislikten geçilmiyor. Belediyeden ricamız biran önce bu mağduriyet giderilsin.

Ahmet Abureli: Bu koşullarda burada kesim yapmak son derece zor oluyor. Güneşin altında pisliğin içerisindeyiz. Bu yerin biran önce açılmasını istiyoruz.

Ahmet Gül: Güneşin altında kesim yapıyoruz ve çok kötüyüz. Çok sağlıksız ortamda çalışıyoruz. Belediyeden tek isteğimiz buranın biran önce açılması.

Halil Mest: Hiç yoktan belediye tarafından mühürlendi burası. Adak için millet kesiyor ama bu pislikte kötü oluyor.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Hayvan Pazarında Kesim Yeri Muamması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement