Hayvanat Bahçesi Sakinlerine Buzlu Meyve Kokteyli - Son Dakika
Güncel

Hayvanat Bahçesi Sakinlerine Buzlu Meyve Kokteyli

Hayvanat Bahçesi Sakinlerine Buzlu Meyve Kokteyli

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesinde sıcak havadan bunalan ayı ve maymunlar buzlu meyve kokteyli, develer ve deve kuşları ise üzerlerine su sıkılarak serinletiliyor

05.07.2013 11:59

ZERİN ÖZDİLEK - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesinde sıcaktan bunalan hayvanlar, farklı yöntemlerle serinletilmeye çalışılıyor.

Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın ikinci ve dünyanın dördüncü büyük hayvanat bahçesinin sakinleri, 40 dereceyi bulan sıcaklık nedeniyle zor günler geçiriyor. Sıcaktan bunaldıkları için günlerinin büyük bölümünü gölgelik alanlarda ya da özel havuzlarda geçiren hayvanlar, serinletici gıdalar ve hortumla üzerlerine su sıkılarak serinletiliyor.

Gaziantep Hayvanat Bahçesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Özgül Keretli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sıcak havanın hayvanlar üzerindeki olumsuz etkisini azaltmak için çeşitli yöntemlere başvurduklarını söyledi.

Görevlilerin, deve ve deve kuşlarının üzerine, sıcaklığın arttığı saatlerde hortumla su sıktığını, ceylan, geyik, karaca, lama gibi çift tırnaklı hayvanların da yaşadıkları alanlardaki sunni gölette serinlediğini belirten Keretli, şöyle konuştu:

"Konuklarımızın çoğu Afrika kökenli hayvanlar. Havaların çok sıcak olduğu şu günlerde hayvanları serinletmek için tüm önlem ve tedbirlerimizi aldık. Yırtıcı hayvanlar aslan, kaplan, jaguar, leopar ve puma gibi hayvanlarımıza havuz hazırladık. Ayrıca gölgelik alanlar oluşturduk. Zürafaya da aynı şekilde boyuna uygun gölgelik yaptık."

Keretli, tüm hayvanların vücutlarının serin olmasına dikkat ettiklerini, özellikle ayı ve maymunlara "buzlu meyve kokteyli" hazırladıklarını ifade etti. Hayvanların aşırı sıcaklarda bu kokteylle serinlediğini dile getiren Keretli, çift tırnaklı hayvanların yemlerine yulaf kattıklarını ve onlara da karpuz verdiklerini anlattı.

"3 bin ziyaretçi hedefi"

Keretli, sıcaklara rağmen ziyaretçilerin bahçeye olan ilgisinin azalmadığını, bahçeyi geçen yıl 2 milyon 650 kişinin ziyaret ettiğini söyledi.

Bu yıl 3 milyon ziyaretçi ağırlamayı hedeflediklerini vurgulayan Keretli, şunları kaydetti:

"Bu yılın ilk altı ayında 1 milyon 800 bin kişiyi misafir ettik. Hafta sonu ziyaretçi akınına uğruyoruz. Ziyaretçi sayısı 10-15 bin arasında değişiyor. Bölgemize gelen gurbetçilerin de ilk ziyaret ettiği yerlerden birisi hayvanat bahçesi. Bahçemizdeki 260 tür ve 4 bin 700 hayvanı görmek için çevre illerden ve farklı ülkelerden çok sayıda kişi Gaziantep'e geliyor." - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hayvanat Bahçesi Sakinlerine Buzlu Meyve Kokteyli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement