Hazreti Hüseyin'in Şehit Edilişinin 1374. Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Hazreti Hüseyin'in Şehit Edilişinin 1374. Yıl Dönümü

Hazreti Hüseyin\'in Şehit Edilişinin 1374. Yıl Dönümü

Kars'ta Hazreti Hüseyin ve 72 arkadaşının Kerbela'da şehit edilişinin 1374. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında anma töreni düzenlendi Vali Tepe: "Bugün yeniden diriliş günü, bugün bir ve bera...

13.11.2013 12:04

Kars'ta, Hazreti Hüseyin'in Kerbela'da şehit edilişinin 1374. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında anma töreni düzenlendi.

Kentte çok sayıda kişi, Hazreti Hüseyin ve 72 arkadaşını dua ve mersiyelerle anmak için sabahın erken saatlerinde Hazreti Ali Çarşı Camisi'nin önünde toplandı.

Türk Bayrağı, Atatürk ve Hazreti Ali'nin posterlerini taşıyan grup, Faikbey Caddesi'nden Merkez Ehlibeyt Işıklı Camisi önüne kadar dua ve mersiyeler eşliğinde sine dövüp, zincir vurarak Garnizon Şehitliği önüne kadar yürüdü.

Kars Valisi Eyüp Tepe, burada düzenlenen programda yaptığı konuşmada, Hazreti Hüseyin'in İslam'ın ayakta kalması için Kerbela'da kendisi ve ailesini fedadan kaçınmayan yüce bir şahsiyet olduğunu ifade ederek, bu mübarek ay vesilesiyle Hz. Hüseyin'i bir kez daha rahmetle andıklarını söyledi.

Kerbela'nın mazlumların katledildiği yer olduğunu, her müminin ortak acısı olduğuna vurgu yapan Tepe, "Hz. Hüseyin bir kutuptu, kutup yıldızıydı. Yezid'in iktidar hırsının kurbanı oldu. Müslümanlar için mazlumun adı her zaman Hüseyin olmuştur, katledenin, zalimin adı da Yezid" diye konuştu.

Tepe, böyle bir vahşetin, iktidar hırsının insanlara neler yaptırabileceğinin açık bir göstergesi olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Müslümanım diyen herkesin Sünni'si, Şii'siyle Kerbela'dan dersler çıkarması lazım. Vahşetin dün de bugün de ne İslam ne Şiilik ne Sünnilik ile hatta insanlıkla alakası yoktur. Bugün yeniden diriliş günü, bugün bir ve beraber olma günü. Bugünkü tablo, Müslümanların kardeş olduğunun resmidir. Kerbela gibi tarihimizde yaşanmış ve bizleri derinden sarsan ve kederlendiren olaylardan ders alarak, biz Müslümanların Allah ve peygamber sevgisi, Ehl-i Beyt sevgisi etrafında kenetlenmesi lazım. Dinimizin emrettiği de karşılıklı sevgi saygıya dayalı, kardeşliği, birliğimizi, beraberliğimizi korumamızdır."

Kars Caferilerinin Dini Lideri ve Merkez Ehlibeyt Işıklı Cami Alimi Seyyid Ahmet Erdem de bugünlerde İslam alemi üzerinde çok tehlikeli oyunlar oynandığını söyledi.

İslam aleminde adım adım mezhep çatışmasının zemininin hazırlandığına vurgu yapan Erdem, şunları kaydetti:

"Bu tür tuzaklara karşı uyanık olmalıyız. İslam alemi Şii-Sünni diye parçalanmaya çalışılırken, vahabilik tehlikesi giderek yayılmaktadır. İmam Hüseyin makam, mevki ve dünya malı peşinden gitmedi. Eğer isteseydi bunlar en kolay yoldan elde edilebilirdi. Ancak o zaman İslamı Muhammedi yer yüzünde eser kalmazdı. Aşure günü kutlanacak bir gün değildir  aşure festivalde değildir. Aşure günü, İslam'a, Kuran'a ve peygamberimiz Hz. Muhammed'in kalbine bir hançer vurulmuş bir yara açılmıştır."

Konuşmaların ardından deste grupları dua ve mersiyeler eşliğinde sine dövüp, zincir vurarak Yeni Mahalle Asri Mezarlığı'na geldi.

Burada yakınlarının mezarlarını ziyaret eden gruba hayırsever vatandaşlar tarafından çay, şerbet ve helva ikramında bulunuldu.

Anma törenine MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ile vatandaşlar katıldı. - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hazreti Hüseyin'in Şehit Edilişinin 1374. Yıl Dönümü - Son Dakika


Advertisement