Hdp'li Baluken, Şüpheli Ölümler ve Mağdur Aileler Derneği Üyeleriyle Görüştü - Son Dakika
Güncel

Hdp'li Baluken, Şüpheli Ölümler ve Mağdur Aileler Derneği Üyeleriyle Görüştü

Hdp\'li Baluken, Şüpheli Ölümler ve Mağdur Aileler Derneği Üyeleriyle Görüştü

Hdp Grup Başkanvekili İdris Baluken'in Meclis'te görüştüğü Şüpheli Ölümler ve Mağdur Aileler Dernek Başkanı Oktay Can, "Şu an askerde olan erlerimizin ve askere gidecek kişilerin devlet sigortası garantisi altında olmasını istiyoruz" dedi.

18.12.2015 18:59

Hdp Grup Başkanvekili İdris Baluken'in Meclis'te görüştüğü Şüpheli Ölümler ve Mağdur Aileler Dernek Başkanı Oktay Can, "Şu an askerde olan erlerimizin ve askere gidecek kişilerin devlet sigortası garantisi altında olmasını istiyoruz" dedi.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, askerde hayatını kaybeden ailelerin yakınlarıyla TBMM'de görüştü. Şüpheli Ölümler ve Mağdur Aileler Dernek Başkanı Oktay Can, Baluken'le görüşmesinde oğlu Murat Oktay Can'ın 2009 yılında Tunceli'de askerlik yaparken öldüğünü belirterek taraflı bir soruşturma yapıldığı için faillerin belirlenmediği iddiasında bulundu. Oğlunun komutanı tarafından vurulduğunu ancak oğlunun ölümüne intihar görüntüsü verildiğini ileri süren Can, bu şekilde askerde öldürülen çok sayıda genç olduğunu iddia etti.

Oktay Can, "Şu an askerde olan erlerimizin ve askere gidecek kişilerin devlet sigortası garantisi altında olmasını istiyoruz. Şimdi bizim dernekte yaşamını yitiren askerilerimizin aileleri var. Çocukları falan hepsi ortada kalmış. Ne bir maaş ne bir yardım var. Skandal bir duru. Cumhurbaşkanı, Başbakan ve milletvekillerinden rica ediyorum bu durum araştırılsın" ifadelerini kullandı.

Şüpheli Ölümler ve Mağdur Aileler Derneği'nden Şeyhmus Özcan ise ağabeyi Nihat Özcan'ı 21 yıl önce vatani görevini yaparken kaybettiğini belirterek şunları söyledi:

"21 yıldır çalmadığım kapı kalmadı. Ulaşmadığım yetkili kalmadı. Tüm partilerin grup başkanvekilleriyle tek tek görüştüm. Şimdiye kadar hiçbir yetkili bizi dinlemedi. 21 yıl önce benim ağabeyimi Suriye'de faili meçhul öldürüldüğünü söylediler. Türkiye diyor ki 'PKK öldürmüş'. Suriye diyor ki 'Türkiye öldürmüş'. Yani üçgen şeklinde gidiyor. Türkiye mi, Suriye mi PKK mı öldürdü? Cumhurbaşkanı, Başbakan, genel başkanlara sesleniyorum. Allah rızası için şu Suriye sınırındaki şehide sahip çıkın. O sınırdaki şehide sahip çıkılmadığı sürece ne PKK ne Suriye ne Türkiye hiçbiri huzur bulmaz. ya şehide sahip çıkacaksınız ya da üçlü savaş böyle devam edecek."

Bir başka dernek üyesi Hülya Karadeniz ise oğlu Erdem Karadeniz'in 2002 yılında Erzurum'da 20 günlük askerken öldüğünü ve kendilerine oğlunun intihar ettiğinin söylendiğini anlattı. Oğlunun ölümünün ardından aile düzenlerinin kalmadığını söyleyen Karadeniz, Türkiye'de askerde 'intihar' denilerek çok sayıda kişinin bu şekilde faili meçhul olarak öldürüldüğünü iddia etti. Hülya Karadeniz, "Çocuğumu askere gönderirken kına gecesi yaptım. Bayrakla gönderdim. Faillerin açığa çıkarılmasını istiyorum. Çocuklarımızın şehitliği kabul edilsin ve onurları geri verilsin" dedi.

HDP Grup Başkanvekili Baluken de askerde hayatını kaybeden ailelerin çığlını duyduklarını ve buna duyarsız kalamayacaklarını söyledi. - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hdp'li Baluken, Şüpheli Ölümler ve Mağdur Aileler Derneği Üyeleriyle Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement