HDP'li Müslüm Doğan'dan Leyla Zana'ya Tepki: Gündemi Meşgul Etme - Son Dakika
Güncel

HDP'li Müslüm Doğan'dan Leyla Zana'ya Tepki: Gündemi Meşgul Etme

HDP'li Müslüm Doğan, Leyla Zana'nın yemin krizine yönelik yaptığı açıklamada "Gündemi böyle işgal etmemeli. Böyle işgal ettiği zaman bizim tartışma alanlarımız daralıyor." dedi.

23.11.2015 15:21  Güncelleme: 16:43

TBMM Genel Kurulu'nda 'Türk milleti' yerine 'Türkiye milleti' sözleriyle yemini geçersiz sayılan son günlerin siyasette en tartışmalı ismi HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana'ya HDP içinden tepki geldi.

"TARTIŞMA ALANLARIMIZ DARALIYOR"

T24'ün sorularını yanıtlayan geçici hükümette Kalkınma Bakanı olarak görev yapan HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, yemin etmemeyi doğru bulmadığını söyleyerek, "Leyla Zana gündemi böyle işgal etmemeli. Tartışma alanlarımız daralıyor." dedi.

"LEYLA ZANA BİR BİREYDİR"

"Demokratik parlamenter sistem içerisindeki o yeminin anayasal bir gereklilik olduğunu" söyleyen Müslüm Doğan, HDP'nin 7 Haziran'ı iyi okuyamadığı yönünde öz eleştiride bulundu. Doğan, "Nusaybin tartışılmalıydı. Şiddet sarmalı tartışılmalıydı. Sadece Leyla Zana'nın durumu tartışılmamalıydı. Leyla Zana bir bireydir. Gündemi de işgal etmemeli bu şekilde. Böyle işgal ettiği zaman bizim tartışma alanlarımız daralmaktadır." dedi.

"GÜNDEMİ BU ŞEKİLDE MEŞGUL ETMEMELİ"

Meclis'teki törende yemini kabul edilmeyen Leyla Zana'nın gündemi işgal etmemesi gerektiğini savunan HDP'li Doğan şöyle konuştu: "Şiddet sarmalı tartışılmalıydı. Sadece Leyla Zana'nın durumu tartışılmamalıydı. Leyla Zana bir bireydir. Gündemi de işgal etmemeli bu şekilde. Böyle işgal ettiği zaman bizim tartışma alanlarımız daralmaktadır. Yapılması gereken tartışmaktır. Tartışmayacağımız hiçbir şey olmamalı. Başkanlık sistemine biz karşıyız ama tartışılmasında yarar var. Nasıl bir başkanlık sistemi, ihtiyaç nedir? Bu tartışılmadan karar verilemez. Evet biz karşıyız, çünkü biliyorsunuz, 'Seni başkan yaptırmayacağız' da dedik; ama biz Başkanlık sisteminin, ne olduğunu da tartışmalıyız."

"HDP 7 HAZİRAN'I OKUYAMADI"

"Demokratik parlamenter sistem içerisindeki o yeminin anayasal bir gereklilik olduğunu" söyleyen Müslüm Doğan, bu tür konuların tartışılarak çözülebileceğini ifade etti. Doğan, "Meclis'te bir yemin gündem olmamalıydı. Tartışılmamalıydı" diye konuştu.

HDP'nin 7 Haziran'ı iyi okuyamadığını belirten Müslüm Doğan, "1 Kasım'a gelmemizin nedeni 7 Haziran'ı okuyamamaktan geçmekte..." dedi.

HDP\'li Müslüm Doğan\'dan Leyla Zana\'ya Tepki: Gündemi Meşgul Etme

Son Dakika Güncel HDP'li Müslüm Doğan'dan Leyla Zana'ya Tepki: Gündemi Meşgul Etme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (35)

  • milliyetci: bunların alayı ermeni 21 19 Yanıtla
  • Kürdo: Soyunuz kurusun inşallah 5 25 Yanıtla
  • umut 62: bir HDP li olarak leyla zana yı hiç samimi bulmuyorum partimizin içindeki tayyip çilerden biri bu...bu kadının bu partide yeri olmamalııı... 18 11 Yanıtla
  • Turanlı aşireti : ALLAH soyunuzu tüketsin Demirtaş istifa 13 13 Yanıtla
  • Reyhanlı : Yemin etmeyı öğren önce sonra gel Hakklarını savun pis kro 13 10 Yanıtla
  • MEYA FARQİN: Bir sen eksiktin...leyla zana yapması gerekeni yaptı milyonların sesi oldu...sen kimsinki zanaya tepki gösteriyorsun...türk vekil istemiyoruz açık ve net...figende gitsin...hdp kürd partisi olsun türkiyeleşme sevdasından vazgeçsin... 6 15 Yanıtla
  • Antalyalı: VATAN SEVGİSİ MAYA GİBİDİR SÜTÜ BOZUK OLANDA TUTMAZ 11 10 Yanıtla
  • osmaniyeli: bozuk saat bile günde iki defa Doğruyu gosterirmis. 13 6 Yanıtla
  • mardinli : türk vekil istemiyoruz hdp atın şunları partiden 3 16 Yanıtla
  • MEYA FARQİN: Türk vekil hdp yi böyle yarı yolda bırakır...figen hep ortamı geriyor...çocukmusunuz lan..DEMİRTAŞA kurban olsun...hdpli tüm vekiller temsilcimiz degildir olamazda...DEMİRTAŞ, idris baluken altan leyla zana benim temsilcilerim bunlardır...hdp kürdlerin emegiyle kanıyla canıyla bugünlere geldi...türk vekil istemiyoruuuuuuuzzzzzzzzzz 4 12 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement