Helikopter Filosu Gözden Geçirilecek - Son Dakika
Güncel

Helikopter Filosu Gözden Geçirilecek

Helikopter Filosu Gözden Geçirilecek

Helikopter kazasında 4 kişinin hayatını kaybetmesi, Emniyet'i harekete geçirdi.

23.05.2011 09:30  Güncelleme: 09:40

Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığı, biri çocuk 4 kişinin öldüğü helikopterin enkazını incelemek için teknik heyet gönderirken, halen aktif olarak görev yapan 5 şube müdürlüğündeki filolardaki helikopterlerin de teknik olarak detaylı bir şekilde elden geçirilmesine karar verdi.

İstanbul Emniyeti Havacılık Şubesi'ne bağlı Fransız yapımı Alouette 2 model helikopterle ilgili incelemeler devam ediyor. Olaydan hemen sonra İstanbul'a bir teknik heyet gönderen Emniyet Genel Müdürlüğü'ne gelen bilgiler kazaya teknik bir arızanın neden olduğu yönünde. Kesin bilgilerin kaza kırım heyetinin yapacağı teknik inceleme sonucunda ortaya çıkacağı belirtildi.

Havacılık Daire Başkanlığı'nın 30 yıl önce kurulduğunu hatırlatan emniyet yetkilileri, halen Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Adana ve Diyarbakır'daki filolarda SA-318C, MD-600N, Sikorsky Blackhawk, Sikorsky S-92A VIP ve Bell 206L helikopterin görev yaptığı ifade edildi. Ayrıca Ankara Gölbaşı'ndan bulunan Ufuk Danişmend Polis Heliport'unun Türkiye'nin ilk ICAO (Uluslararası Sivil Havacılık Birliği) kodlu meydanı olduğunu da vurgulayan emniyet yetkilileri, görev yapan polis pilotlarında en iyi şekilde eğitildiğini vurguladılar.

Gelen ilk bilgilerin "20 Mayıs 2011 günü Beykoz'da düşen, İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Kemal Özdemir'in yaralı olarak kurtulduğu, Bilgi İşlem Şube Müdürü Ragıp Ali Bilgen ve 10 yaşındaki oğlu Deniz Bilgen ile Komiser Murat Güçlü ile THY Uçuş Akademisi 2. pilot adayı Mehmet Oray Sarıçay hayatını kaybettiği helikopterin teknik arıza nedeniyle düştüğü" yönünde olduğunu belirten emniyet yetkilileri, "Acımız büyük ama olayın hemen akabinde, merkez ve taşra teşkilatındaki diğer tüm filoları hemen uyardık. Teknik açıdan tüm bakımların yeniden gözden geçirilmesi ve helikopterlerin genel durumlarının rapor edilmesini istedik" dediler.

Polis helikopterlerinin terör, asayiş, güvenlik, istihbarat ve trafik konularıyla ilgili çalıştığını hatırlatan emniyet yetkilileri ayrıca havadan aktarılan anlık görüntülerin MOBESE merkezince de sürekli olarak değerlendirildiğini kaydettiler. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Helikopter Filosu Gözden Geçirilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement