Hocalı Katliamı,yozgat'ta Protesto Edildi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Hocalı Katliamı,yozgat'ta Protesto Edildi

Hocalı Katliamı,yozgat\'ta Protesto Edildi
26.02.2012 14:31

Yozgat Cumhuriyet Alanı'nda toplanan bir grup, Ermeni güçleri tarafından 26 Şubat 1992 yılında Azerbaycan'ın Hocalı Kasabası'nda yapılan katliamı kınadı.

Yozgat Cumhuriyet Alanı'nda toplanan bir grup, Ermeni güçleri tarafından 26 Şubat 1992 yılında Azerbaycan'ın Hocalı Kasabası'nda yapılan katliamı kınadı.

Yaklaşık 50 kişilik grup, basın bildirisi okuduktan sonra 'Karabağ Türktür Türk kalacak' sloganları atıp, Ermeniler tarafından yapılan katliamı protesto etti. Burada konuşan Bekir Korkmaz, Hocalı'da yapılan katliamın, orada yaşananların sadece Müslüman Türk oldukları için yapıldığını söyledi. Korkmaz, "Hocalı'da, Kıbrıs'ta, Balkanlarda ve Anadolu'da biz Müslüman Türk Milletine yapılanlar belgeleriyle ortadayken, soykırıma uğrayan bir milleti soykırımla suçluyorlar. Bu kara lekenin üzerinden 20 yıl geçmesine rağmen TBMM olarak hala Hocalı katliamını tanımadık" dedi.

Protestocu grup, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni okuduktan sonra sessizce dağıldı. - Yozgat

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hocalı Katliamı,yozgat'ta Protesto Edildi - Son Dakika


Advertisement