Hollanda Gerginliğinin Ardından Euro 4.0 Liranın Üzerinde (2) - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Hollanda Gerginliğinin Ardından Euro 4.0 Liranın Üzerinde (2)

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle

Türkiye ile Hollanda arasında yaşanan diplomatik gerginlik sonrası euro yeni haftaya 4.0 liranın üzerinde başladı.

Türkiye ile Hollanda arasında yaşanan diplomatik gerginlik sonrası euro yeni haftaya 4.0 liranın üzerinde başladı.

Merkez Bankası'nın, politika faizinin yüzde 8.0 olmasına karşın, dövizi frenlemek için fiili faizi yüzde 11'e kadar çıkarmasının etkisiyle geçen hafta 3.73 lira sınırına kadar çekilen dolar da yeni haftaya 3.74 liranın üzerinde başladı.

Euro 4.0152 lira düzeyine kadar yükseldikten sonra 4.0 liranın hemen üzerinde hareket ederken, dolar da 3.7522 liraya çıktıktan sonra, 3.74 - 3.75 lira aralığına çekildi.

Gecelik repo fonlamasını 10 Mart Cuma günü sonlandıran Merkez Bankası, gecelik repo ile Çarşamba günü 12 milyar lira fonlarken, Perşembe günü piyasaya 6 milyar lira verdi.

"Haftanın sorusu: 3 mü, 3+1 mi?"

İş Yatırım'ın "Haftanın sorusu: 3 mü, 3+1 mi?

" başlıklı günlük piyasa raporunda, Cuma günü açıklanan ABD Şubat ayı istihdam verilerinin, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu yıl 3 mü 4 kez mi faiz artıracağı konusundaki soru işaretini giderecek güçte olmadığına işaret edildi ve şu değerlendirme yapıldı:

"Fed'in Çarşamba günü yapacağı toplantıda faiz artışına gideceğine kesin gözü ile bakılırken, esas soru daha önce verdiği tahminlere göre bu yıl 3 kez mi, yoksa 4 kez mi faiz artışı yapacağı konusunda vereceği mesaj olacak. Toplantıda 3 artışa işaret etmesi zaten fiyatlandığından önemli bir etkisi olmayacak, hatta dolarda ve ABD faizlerinde bir miktar gevşemeye yol açabilecek. Öte yandan, 4 artış yönünde bir mesaj, doların daha da değer kazanmasına ve ABD faizlerinin yukarı gitmesine sebep olacak."

"MB geç likidite faizini büyük ihtimalle arttırmak durumunda kalacak"

İkinci İhtimalin gerçekleşmesi durumunda Merkez Bankası'nın Perşembe günü yapacağı toplantıda geç likidite faizini "büyük ihtimalle arttırmak durumunda kalacağı" da vurgulanan değerlendirmede, "Nitekim ortalama fonlama faizi Cuma günü itibarı ile yüzde 11'lik geç likidite faizine yaklaşmış durumda. Bizim görüşümüz; Trump'ın paketi ve öncelikleri halen netleşmediğinden Fed'in henüz 3+1 açıklaması yapmayacağı yönünde" denildi.

- İstanbul

Kaynak: DHA

13:53
Ahmet Nazif Zorlu’ya son veda Eşinin iki kelimesi kahretti
Ahmet Nazif Zorlu'ya son veda! Eşinin iki kelimesi kahretti
13:18
Galatasaraylı yıldızlar galibiyeti Etiler’de kutladı Gece kulübüne gittiler
Galatasaraylı yıldızlar galibiyeti Etiler'de kutladı! Gece kulübüne gittiler
13:14
Trump seçimleri kaybetti Şimdi ailesi için zor günler kapıda
Trump seçimleri kaybetti! Şimdi ailesi için zor günler kapıda
13:11
Fenerbahçe’de son dakika Emre Belözoğlu’ndan sürpriz karar
Fenerbahçe'de son dakika! Emre Belözoğlu'ndan sürpriz karar
11:56
ABD’de Trump’a büyük şok 2 yılda haritanın rengi değişti
ABD'de Trump'a büyük şok! 2 yılda haritanın rengi değişti
11:54
Hayat kurtardığı gün başına gelen olayla yıkıldı Arada sadece 2 saat vardı
Hayat kurtardığı gün başına gelen olayla yıkıldı! Arada sadece 2 saat vardı