Hz. Mevlana'nın 750'nci Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri Başladı - Son Dakika
Güncel

Hz. Mevlana'nın 750'nci Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri Başladı

Hz. Mevlana\'nın 750\'nci Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri Başladı

Konya'da her yıl düzenlenen 'Hz. Mevlana'nın 750'nci Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri', 'Vuslat Vakti' temalı yürüyüşle başladı. Törenlere Konya Valisi, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı ve çok sayıda kişi katıldı. Program kapsamında sema gösterileri, söyleşiler ve resim sergileri düzenlenecek.

07.12.2023 22:20  Güncelleme: 22:21

KONYA'da, Mevlana'nın ölüm yıl dönümü nedeniyle her yıl 7-17 Aralık'ta düzenlenen 'Hz. Mevlana'nın 750'nci Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri', 'Vuslat Vakti' temalı yürüyüşle başladı.

Şems-i Tebrizi Türbesi ziyaretiyle başlayan 'Hz. Mevlana'nın 750'nci Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri'ne Konya Valisi Vahdettin Özkan, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, protokol üyeleri ve çok sayıda kişi katıldı. Türbe ziyareti sonrası Valilik binası önünden başlayan yürüyüş, yaklaşık 500 metre uzaklıktaki Mevlana Müzesi önüne kadar, Kültür ve Turizm Bakanı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu öncülüğünde yapıldı. Mevlana Müzesi'nde, Mevlana'nın sandukası başında Gülbank (Hep bir ağızdan ve makamla yapılan dua) okundu. Ardından müze önündeki meydanda ise 'Nevbe' merasimi (Tekkelerde belirli ritim sazlarının ve seslerin iştirakiyle yapılan özel tören) gerçekleştirildi.

'Düğün gecesi' anlamına gelen Mevlana'nın öldüğü gün, 17 Aralık'ta Şebiarus töreniyle son bulacak. Anma programı kapsamında sema gösterileri, söyleşiler, resim sergileri gibi çeşitli etkinlikler düzenlenecek. (DHA)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hz. Mevlana'nın 750'nci Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement